UBB şi NTT DATA Romania, pregătiţi să ofere comunităţii noi specialişti în IT&C
Absolvenţii de la Universitatea Babeş Bolyai au posibilitatea de a se specializa în IT&C. Universitatea clujeană, în parteneriat cu una dintre comapniile de IT din Cluj, lansează un program post-universitar care va permite specializarea a 100 de absolvenţi.
Acest program, acreditat în anul 2016 de către Ministerul Educaţiei Naţionale, reprezintă o deosebită oportunitate pentru absolvenţii de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software. Studenţii vor fi parte a unui program de talie internaţională în cadrul căruia cursurile sunt susţinute de către cadre didactice din universitate şi specialişti de recunoscută valoare ai NTT DATA Romania.
„Parteneriatul ȋnceput ȋn toamna anului 2016, ȋntre NTT DATA România şi Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii”Babeş-Bolyai”, privind realizarea unui program postuniversitar de Informatică, acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cunoaşte acum o nouă dimensiune: a doua serie de 100 de studenţi va ȋncepe programul de specializare ȋn IT&C. Această colaborare, un exemplu de reţetă de câştig de tipul “Win-Win”, demonstrează că, atunci când există viziune şi determinare, nu există nicio piedică ȋn realizarea unui parteneriat onest şi reciproc profitabil ȋntre institutiile de ȋnvăţământ superior şi industrie. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată ȋn susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT&C”, a declarat prof.dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii “Babeş Bolyai”.
Cursurile, seminariile şi laboratoarele se vor desfăşura în weekend, atât în sediul NTT DATA Romania (The NTT DATA Tower, Cluj-Napoca) cât şi la sediul Facultăţii de Matematică şi Informatică.
Planul de învăţământ a fost gândit de către cadrele didactice din UBB împreună cu specialiştii NTT DATA Romania. Activitatea didactică va fi structurata în cursuri, seminarii şi laboratoare şi va cuprinde atât noţiuni teoretice, cum ar fi fundamentele programării şi algoritmica, programare şi structuri de date, cât şi cursuri practice, pe tehnologii precum Web Client-Side şi Server-Side, medii de programare şi altele.
Programul postuniversitar de specializare în IT, ce va ȋnmatricula ȋn această vară un număr maxim de 100 de persoane, vine în întâmpinarea tuturor celor care doresc să-şi însuşească şi un alt limbaj de comunicare profesională.
Pe site-ul Universităţii “Babeş Bolyai” se pot regăsi informaţii referitoare la actele necesare înscrierii şi proba de admitere.