Șoferii Uber amendați la Cluj-Napoca vor contesta în instanță sancțiunile. Avocat: „Încadrarea a fost greșită voit”

Una dintre mașinile șoferilor Uber, lăsate de către Poliție fără plăcuțe de înmatriculare (Foto: Cristina Beligăr)

Cei patru șoferi Uber „deturnați” de taximetriștii clujeni și ulterior amendați de către Poliția clujeană cu câte 25.000 de lei vor contesta amenzile în instanță, cu ajutorul unui avocat pus la dispoziție de către Uber, care le-a oferit celor implicați în incident inclusiv platforme cu care să transporte la București mașinile scoase din circulație de către autorități. Potrivit avocatului celor patru, sancțiunile sunt exagerate iar faptele au fost încadrate greșit intenționat de către polițiști.

După incident, cei patru șoferi implicați în incident au fost ajutați de către Uber să revină la București, mașinile lor trebuind tractate în condițiile în care poliția le reținuseră actele și plăcuțele de înmatriculare.

”Cei de la Uber ne-au ajutat atât din punct de vedere logisit cât şi juridic. Am avut primă întrevedere cu avocatul angajat de către ei. Urmează să contestăm în instanţă amenzile, acum am specificat în procesele verbale că nu suntem de acord cu sancţiunile. Uber ne-a adus maşinile pe platformă înapoi la Bucureşti pentru că nu le mai puteam conduce deoarece erau reţinute certificatele”,   explică Alexandru, unul dintre şoferii Uber care a fost amendat de către poliţia clujeană.

Citește și Șoferi Uber, intimidați de taximetriști și amendați de poliție în Cluj. Uber Cluj nu se suspendă

Compania le-a oferit celor patru șoferi implicați în incidentul de la Cluj-Napoca și sprijin legal, angajându-le un avocat care să îi reprezinte în demersurile lor de contestare a amenzilor aplicate. Avocatul a explicat pentru Transilvania Reporter că s-au făcut deja demersurile pentru contestarea amenzilor.

„Vom contesta în instanță sancțiunile aplicate și apoi o să ne gândim și la alte mijloace pentru a încerca să tragem la răspundere persoanele implicate. Toate cele patru procese verbale sunt contestate și se lucrează la asta”, a mai spus Cristian Băcanu, avocatul celor patru șoferi Uber.

Acesta a explicat că din mai multe puncte de vedere, sancțiunile nu sunt justificate, arătându-se încrezător în faptul că cele patru contestații vor fi acceptate.

„Ideea este că, din punct de vedere legal, acești oameni au fost victimele unui abuz. Acești oameni nu fac taximetrie așa cum taximetria este reglementată de lege. Uber este serviciu de ride-sharing și nu se încasează personal niciun ban de la pasager. În acest context, sancțiunile nu sunt justificate. În al doilea rând, încadrarea faptelor a fost greșită și asta s-a făcut cu bună știință de către autorități, pentru că sancțiunile nu putea fi aplicate persoanelor în cauză. Ei au ales ce era mai oneros pentru ei, dar nu era aplicabil. Cel mai grav este însă că totul a fost orchestrat de taximetriști, care s-au lăudat cu ce au făcut. Șoferii Uber au fost încercuiți și blocați în trafic. Ei au presupus că cineva transportă pe altcineva și au blocat aceas persoană în trafic. Nu taximetriștii fac și aplică legea. Unul dintre șoferi chiar a fost lovit în fața secției de Poliție”, mai spune avocatul.

Serviciul Uber a funcționat cu sincope timp de două zile, după incident, foarte puține mașini fiind disponibile celor care au accesat aplicația.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu