Peste 60 de clujeni au văzut lumea prin ochii căţeilor în cadrul Ştafetei neoficiale AROBS
Peste 30 de echipe s-au aliniat, duminică, 9 aprilie, la startul ștafetei neoficiale AROBS, unde clujenii și cățeii lor au alergat pentru a descoperi lumea prin ochii patrupezilor, dar și pentru a promova cauza asociației Icare şi anume aceea de a strânge alimente pentru animaluţele îngrijite de către voluntarii asocieţiei.
Citiţi şi: Ștafeta neoficială AROBS: oameni şi căţei, la linia de start
Premieră în România
Câini de diferite rase și dimensiuni, dar și stăpânii lor au fost echipați cu o cameră de acțiune Smailo, montată pe un ham special, pentru un “experiment”, organizat în premieră în România, menit să îi ajute pe oameni să își cunoască mai bine prietenii lor blănoși. Printre patrupezii prezenți la eveniment: labradori, teckel sârmoși, bișoni, ciobănești de toate felurile, căței pentru adopție sau de serviciu, s-a regăsit și Pyp, un ciobănesc german, câine de serviciu al Jandarmeriei Cluj, pregătit pentru intervenții și patrulare, care a încheiat spectacolul canin.
Lumea văzută prin ochii căţeilor
Câinii au filmat, din persectiva lor, Cluj Arena, Sala Polivalentă, oamenii care îi cheamau sau îi aplaudau de pe margine, dar şi pe competitorii căței care așteaptau să preia ștafeta și să pornească pe traseu.
Cei care au dat startul spectacolului au fost doi dintre patrupezii asociației Icare, care își caută stăpân și care, foarte disciplinați, „le-au explicat” celorlalți căței înscriși în concurs cum se va desfășura ștafeta neoficială AROBS.
În plină desfășurare a Maratonului Internațional Cluj, susținătorii alergătorilor înscriși la probele oficiale s-au adunat în jurul “platoului de filmare” pentru a admira cățeii, iar când ultimul patruped, cățelul jandarm Pyp, și-a făcut ieșirea din scenă, organizatorii au trecut la premierea tuturor participanților.
„Unde sunt căței este voie bună. Am simțit asta din plin ieri, când participanții la ștafeta noastră au completat spectacolul maratonului și au adunat în jurul lor oameni de toate vârstele, care au urmărit și aplaudat de pe margine echipele participante. Nu doar că ne-am simțit excelent, ci ne-am convins de faptul că o ștafetă cu oameni și căței ar fi o probă care ar prinde foarte bine dacă ar fi făcută probă oficială la maraton. Am văzut la alte competiții alergători însoțiți de căței și cred că s-ar încadra foarte bine în programul maratonului din Cluj o astfel de cursă”, a spus Voicu Oprean, CEO al AROBS Transilvania Software, organizatorul evenimentului.
Citiţi şi:
- Ambasadorii sportului. Voicu Oprean, „omul de oțel” al IT-ului clujean: „În sport, dacă munceşti pentru visul tău, lucrurile se întâmplă. La fel e şi în viaţă”
- Voicu Oprean, „omul de fier” de la Cluj: „Nu am ratat nicio ediție a Maratonului Internațional Cluj”
Umăriţi o galerie foto realizată de Marius Mariş:
„Mi s-a părut fascinant, întotdeauna, modul în care căţeii percep lumea din jur, modul în care-şi aleg ei să exploreze tot felul de colţişoare. Duminică, la ştafeta neoficială AROBS, am putut să vedem live felul în care alergătorii oameni şi alergătorii căţei văd un traseu de competiţie, ne-am distrat, ne-am jucat, şi ne-am bucurat de mişcare”, a spus Ruxandra Fluieraș, o tânără din Cluj care a făcut echipă cu bulldogul său francez, Macho.