Patru ambasadori şi United Way România „aleargă” pentru educaţia copiilor defavorizaţi în cadrul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca

Cea de-a șasea ediție a Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN) va fi dedicată educaţiei copiilor din familii defavorizate. Va fi organizată astfel, o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea a 120 de kit-uri şcolare.

Patru ambasadori vor promova cauza educaţiei copiilor defavorizați

Participanţii şi fanii competiţiei pot să susţină copiii în încercarea lor de a termina cu bine propriul lor „maraton” printr-o donaţie, pe galantom.ro, sau oferindu-le o carte. Cauzei maratonului s-au alăturat până acum patru ambasadori ai educaţiei: Cristian Hordilă, directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Andrei Mutu, managerul proiectului I love Cluj, Vlad Gliga, curatorul TEDxEroilor şi actorul Bogdan Rădulescu. Iniţiativa este parte a campaniei „Be GREAT! Inspire others to follow you”, lansată de AROBS Transilvania Software, în parteneriat cu United Way România şi Runners Club.

Asigurarea kit-urilor educaționale este o componentă a programului de educație dezvoltat de United Way România pentru 120 de copii vulnerabili din Cluj-Napoca, menit să le crească performanțele școlare. Un astfel de pachet include rechizite, materiale educative – atlase, enciclopedii, jocuri educative – și echipamente sportive, şi valorează aproximativ 300 de lei pentru un copil. Donaţiile se pot face aici.

Citiți și: Maratonul Internaţional AROBS Cluj-Napoca provoacă fanii la stabilirea unui record naţional

„De această dată, invităm oamenii să alerge pentru educaţia celor 120 de copii vulnerabili, susţinuţi de United Way România, prin programele pe care le derulează în Cluj-Napoca. Sportul şi şcoala sunt şansa acestor copii pentru un viitor mai bun. Din acest motiv, sperăm să ni se alăture toţi alergătorii, dar şi cei care înţeleg că, fără sprijinul nostru, drumul copiilor defavorizaţi se poate opri la groapa de gunoi sau în sărăcie. O donaţie pentru această cauză înseamnă o investiţie în viitor, de aceea, trebuie să ne implicăm cu toţii”, a spus Horaţiu Morar, directorul Maratonului Internaţional Cluj-Napoca.

Persoanele care aleargă pot, de asemenea, să devină susţinători ai educaţiei copiilor defavorizaţi. În acest sens, ei îşi pot crea propria pagină pe galantom.ro, acolo unde pot promova acţiunea şi cere susţinătorilor să îi sprijine în strângerea de fonduri pentru kit-urile educative. Cei care doresc să ia parte la această campanie trebuie să scrie un email la această adresă: daniela.temelie@unitedway.ro.

„Pentru copiii care provin din familii sărace, primii ani de şcoală sunt propriul lor maraton. Ei trebuie să depăşească limite care nu depind de ei, cum ar fi părinţi absenți sau cu un nivel de educație scăzut, care nu îi pot ajuta la teme, un mediu neadecvat învățării, lipsa hainelor şi a rechizitelor necesare, o alimentaţie deficitară și, nu în ultimul rând, aşteptările scăzute ale celorlalţi. Fundația United Way România susține dreptul copiilor dezavantajați la educaţie de calitate, indiferent de condițiile de acasă, și le oferă acestora șansa de a își modela viitorul şi schimba vieţile”, a spus Daniela Temelie, manager Cluj Office al United Way.

Iar pentru că alergarea şi lectura ascut simţurile, organizatorii campaniei şi-au unit forţele cu creatorii comunităţii „Cărţile pe faţă” într-o acţiune, în cadrul căreia oricine susţine această cauză poate dona o carte pentru copii. Cărţile vor fi adunate la unul din punctele de colectare, care vor fi amenajate la Casa TIFF, Cluj Arena şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, urmând ca organizatorii să ofere mai multe informaţii aici și aici.

Cei 120 de copii au fost incluşi în programul „Şcoală după şcoală”, iniţiat, cu trei ani în urmă, de United Way România. Complementar, aceștia primesc o masă caldă zilnic, ajutor la teme, participă în activități extracurriculare de dezvoltare personală, iar părinții lor beneficiază de consiliere pentru a înțelege cum să își sprijine mai bine copiii. Acest program educativ costă peste 300.000 de lei (aceste costuri includ salariile profesorilor, rechizite, mese și activități extrașcolare).

Citiți și: Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca va avea loc cu o săptămână mai devreme

Foto. Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca a fost câștigat de un kenyan și de o româncă

Distribuie:

Postaţi un comentariu