Ne-am putea găsi fericirea în Apuseni?
Răspunsul la întrebarea din titlu l-am putea afla, cel mai sigur, dacă ne-am muta în Munții Apuseni, una dintre cele mai frumoase zone pe care le are România.
Sau am putea să citim cartea scrisă de jurnalistul clujean Ciprian Aron intitulată ”Căutătorul de Fericire! De ce mă mut în Apuseni?”.
Drumul lui Ciprian prin Munții Apuseni pornește din Cheile Runcului, continuă pe Valea Arieșului, pe Valea Lupșii, trece prin Poiana Glăvoi din Padiș sau pe la Piatra Secuiului și prin alte 25 de locuri magice din această zonă a țării. Sunt locuri mai mult sau mai puțin știute, dar pe care Ciprian Aron le pune într-o lumină specială.
Volumul va fi lansat vineri, 11 iunie, de la ora 17. în holul principal al Casei de Cultură a Studenților ” Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.
Vor vorbi despre carte economistul Emil Culda, jurnalistul Sabin Gherman și poetul Gabriel Cojocaru. Lansarea este precedată de un moment muzical de suflet, susținut de Mihaela Grindean.
Ciprian Aron este născut în Ocna Mureș, fiu de moț și îndrăgostit iremediabil de Apuseni. Este jurnalist în audiovizual și presa scrisă, realizator de emisiuni tv și radio și co-fondator al site-ului apusenitransilvania.ro.
Apusenii ascund peste 1500 de peșteri, fiind cea mai importantă zonă speologică a țării.
Frumusețea Munților Apuseni a fost remarcată la nivel internațional de către specialiști în turism, în 2018, CNN a inclus Munții Apuseni pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa.