Iordănescu confirmă plecarea de la CFR Cluj: ”De jucători mi-e cel mai greu să mă despart. Mi-aș fi dorit să fiu implicat în reconstrucția echipei”

Foto: Dan Bodea

Edi Iordănescu este istorie pentru CFR Cluj. Deși nimeni din conducerea clubului n-a confirmat oficial acest lucru, antrenorul care a stat pe banca tehnică a echipei din Gruia în ultimele 7 luni și a reușit câștigarea celui de-al 7-lea titlu de campioană din istoria clubului, a recunoscut despărțirea de CFR într-un interviu acordat pentru site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Iordănescu dă de înțeles că unul dintre motivele pentru care nu și-a mai prelungit contractul cu clubul CFR îl constituie procesul de reconstrucție al echipei, unul în care rolul său nu a fost așa cum și-ar fi dorit.

Am preluat CFR după o perioadă de performanțe care nu poate fi contestată. Când am preluat echipa era un moment extrem de greu. Probabil, cel mai greu moment din ultimii ani buni. Faptul că am preluat în timpul competiției este un dezavantaj pentru orice antrenor. Echipa era pe locul al treilea, la o distanță semnificativă pe prima poziție, dar și la distanță de locul secund, deci nu aveam doar un adversar direct în lupta pentru titlu. În fața noastră, cei doi adversari, atât FCSB cât și Craiova aveau aceste avantaje.

Mai mult decât atât, am preluat o echipă construită după o anumită filosofie, o echipă care făcuse performanță, dar știți cum e, după performanțe importante, în multe cazuri, vine și un recul. O echipă care era acuzată public, atât de oamenii din presă cât și de specialiști că este o echipă consumată, terminată, la final de drum, epuizată, la final de ciclu. Cu toate astea, am avut încredere mare că pot să vin și să întorc situația în favoarea noastră. Am avut încredere în grup, în Marian Copilu, președintele care știu cât de mult m-a dorit, am avut încredere că făcând o muncă bună, în echipă, putem să întoarcem totul și să câștigăm un nou titlu. Lucrurile au demonstrat că am fost inspirat, am câștigat pe parcurs și Supercupa și eu cred că faptul că mi-am asumat toate aceste riscuri clare a arătat că am știut ce îmi doresc și, probabil, a fost un semn și de curaj.

S-a jucat intens și asta a fost o provocare majoră. Nu putem contesta că echipa a avut o medie de vârstă ridicată, mai mult decât atât și calendarul a fost extrem de provocator, cu jocuri din trei în trei zile sau, uneori, patru zile. Așadar, a trebuit să facem o strategie aparte. În primul rând, ați văzut că am apelat la un sistem mai accentuat de rotație, cu patru-cinci și chiar și șase schimbări de la un joc la altul. Chiar dacă nu-mi place să fac acest lucru … Mie îmi place să construiesc tipare de joc, să fie omogenitate, să încercăm să avem continuitate la primul unsprezece. În linii mari, m-am bucurat de un lot echilibrat, valoros și atunci am ales răul mai mic. În plus, am pus foarte mult accent pe recuperare, un sistem foarte bine dezvoltat de recuperare, odihnă, vitaminizare, alimentație. Am apelat la toate mijloacele posibile care ne-au ajutat să avem tonus bun de la un joc la celelalt.

Au fost mai multe momente dificile în acest sezon. Probabil, înfrângerea cu Craiova, total nemeritată … Cred că noi meritam victoria după aspectul jocului, am avut ocazii, am avut bară, am avut situații clare, iar adversarul, în repriza a doua, nu a spus foarte multe lucruri. A fost un moment de frustrare, de supărare. La fel, momentul înfrângerii cu Sepsi, care cred că a fost mai aproape de adevăr decât cel cu Craiova, în sensul că am fi meritat maximum un egal. Au fost momente grele, greu de gestionat pentru că orice punct pierdut putea să fie decisiv, dar echipa a răspuns exemplar și, împreună cu staff-ul, cu președintele, care ne-a fost mereu alături și echipa a simțit asta, am reușit să gestionăm foarte bine acele momente din punct de vedere emoțional, în primul rând. Ca dovadă, în jocurile imediat următoare au fost victorii.

Dumnezeu știe ce-mi rezervă viitorul! În primul rând, îmi doresc să mă odihnesc un pic, să fiu cu familia, să fiu mai aproape de ai mei. Au fost șapte luni foarte grele, pentru că a fost o miză foarte mare, o responsabilitate la fel de mare. Acum sunt momentele mele, ale familiei mele, să fiu aproape de ea. M-a înțeles familia, iar acum am nevoie să mă regenerez după care vedem ce poate să urmeze.

Dar eu vreau să vă asigur de un singur lucru: pentru mine, prioritate de continuitate a avut CFR Cluj, sută la sută. M-am atașat de loc, de oraș, de locul meu de muncă, de biroul meu, de băieți, de echipă … De ei mi-e cel mai greu să mă despart, vă spun cu sinceritate, lor le sunt extrem de recunoscător pentru tot parcursul și pentru tot concursul pe care și l-au dat. Mi-e greu să mă despart de oamenii din Cluj. Mi-aș fi dorit să fiu implicat în reconstrucția echipei pentru că va fi nevoie de acest lucru fiind foarte mulți jucători la final de contract. Mi-e greu să mă despart de suporteri, cu care chiar dacă n-am interacționat foarte mult, pentru că nu a fost permis acest lucru, la ultimul joc m-au tratat la cel mai înalt nivel și pentru asta mi-aș fi dorit să fiu mai departe antrenorul echipei lor.

Acum, pentru o continuare a colaborării ar fi fost nevoie ca anumite condiții să se îndeplinească și viziunea să fie una comună. Eu știu, însă, că la CFR Cluj este un patron care face eforturi majore pentru a susține condiții foarte bune la echipă, un președinte care tot timpul știe ce are de făcut, un profesionist desăvârșit, care are în spate oameni inteligenți, alături de care poate să muncească și să reconstruiască viitorul echipei. Rămâne de văzut ce ne va oferi Dumnezeu fiecăruia dintre noi!”, a declarat antrenorul pentru lpf.ro

Interviul integral cu Edward Iordănescu poate fi citit AICI

Numele vehiculate de presă pentru viitorul antrenor al celor de la CFR Cluj sunt Leo Grozavu și Marius Șumudică, în condițiile în care Adrian Mutu, unul dintre favoriții patronului Neluțu Varga, este foarte aproape de a semna un contract cu nou promovata în prima Ligă, U Craiova.

Distribuie:

Postaţi un comentariu