Galerie Foto | Start la distracție. Experiențe unice pentru participanții la Electric Castle 2019
Peste 150.000 de persoane sunt așteptate să participe la Festivalul Electric Castle din comuna Bonţida, judeţul Cluj. Organizatorii au pregătit, pe lângă concerte de muzică, multe surprize pentru participanții care au luat cu asalt încă de astăzi comuna de lângă Cluj. Acestea vor completa seria concertelor de pe scenele festivalului. Indiferent dacă vorbim de primele ore ale zilei sau târziu în noapte, castelul și domeniile sale vor găzdui activități care oferă un program complet, 24 de ore din 24, între 17 și 21 iulie.
Castelul Banffy, un monument de patrimoniu cu secole de istorie, se va transforma, devenind o punte de legătură între trecut și viitor. Combinând tehnologia, arta și arhitectura de secol XV, instalațiile new media create special de către 8 artiști din Europa, Japonia și Statele Unite vor da o nouă dimensiune acestui spațiu.
Efectele de laser și hologramele semnate de Matthew Schreiber, proiecțiile imersive de video mapping ale francezului Oliver Ratsi și noi perspective create matematic de către japonezul Shohei Fujimoto sunt câteva dintre propunerile acestei ediții, alături de experiențele multimedia marca Memo Akten, Nonotak, 404 Zero, Children of the Light și RNDR Studio.
Dintre toate sporturile posibile, cu siguranță nu v-ați imaginat vreodată că ați putea practica patinajul tocmai la Electric Castle. Festivalul aduce tehnologia „like-ice”, un tip de gheață artificială care nu condiționează distracția de temperaturile exterioare, iar participanții vor avea la dispoziție patine speciale pentru acest tip de material, acreditat și pentru folosirea la competițiile internaționale de patinaj sau curling.
Fanii filmelor sunt invitați la cinematograful special amenajat în spatele castelului, unde un ecran pop-up de mari dimensiuni va fi prezenta filme de acțiune, animații sau fantastice în fiecare seară.
Pentru diminețile de după concerte, All the Activities Tent va oferi experiențe unice la Electric prin ședințe de streching sau yoga care să îi pregătească pe participanți pentru o nouă zi activă, iar pe parcursul zilei va organiza concursuri și ateliere.
Un concept prezentat în premieră la Electric Castle, Sensorial Playground face muzica accesibilă tuturor, prin experiențe interactive mediate de tehnologie. Sfera vibrațiilor, sfera vizuală, generatorul Van der Graaf și zona SubPack sunt câteva dintre experiențele ce așteaptă să fie descoperite în noul „spațiu de joacă senzorială”.
Una dintre cele mai populare experiențe de anul trecut revine și în 2019: reverse bunjee este provocarea de a te lăsa aruncat la zeci de metri în aer. În deplină siguranță, dar acest lucru nu exclude adrenalina! Revine la castel și Royal Wheel, caruselul care a devenit în ultimii ani unul dintre reperele de pe teritoriul festivalului.
Printre headlinerii celei de-a şaptea ediţii a Electric Castle se numără Florence and The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, Thirty Seconds To Mars, Bring Me The Horizon, dar şi artişti români sau trupe precum Loredana, CTC, Şuie Paparude, Grimus, Moonlight Breakfast, The Mono Jacks, Zmei3.
Măsurile de ordine publică sunt asigurate la Electric Castle de peste 750 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi a Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu Mureş, de peste 650 de poliţişti din cadrul IPJ Cluj, iar peste 350 de pompieri sunt în măsură să execute operaţiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare şi să acorde primul ajutor calificat, la nevoie.
Asistenţa medicală de urgenţă este acordată de către 35 de medici şi asistenţi SMURD, sprijiniţi de 125 de voluntari SMURD. În rezervă, sunt pregătiţi în permanenţă peste 100 de pompieri care vor interveni în caz de necesitate. De asemenea, sunt două puncte de prim-ajutor şi asistenţă medicală, iar echipaje mixte de pompieri şi paramedici SMURD vor patrula în permanenţă în zona festivalului.
Patru ambulanţe SMURD vor fi în permanenţă în perimetrul festivalului pentru transportul la spital în caz de nevoie, precum şi două autospeciale pentru stins incendii cu modul de descarcerare şi o autospecială CBRN, destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice, de la ISU Mureş, care vor asigura prima intervenţie în caz de necesitate.
Galerie foto: Dan Bodea