Fanii revin la meciurile de fotbal din România. Condiția pentru a lua loc în tribunele din Gruia sau Cluj Arena
Spectatorii ar urma să revină în curând pe stadioane, spune Tudor Pop, președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, într-un interviu pentru Prosport. Primul meci de fotbal cu spectatori din România din ultimul an ar urma să aibă loc pe 22 mai, la finala Cupei României de la Ploiești. La meci vor putea asista circa 7.500 de spectatori, jumătate din capacitatea stadionului ploieștean.
„Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenție. Incidența medie în România a ajuns acum la 1,24 și trebuie să ne concentrăm și pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei și ne gândim la viața socială.
În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană. Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinați cu ambele doze.
La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că sunt o problemă de găsit, iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiții speciale. Iar acum au la dispoziție două săptămâni”, a declarat Tudor Pop.
De asemenea, oficialul a declarat că, din luna iulie, și meciurile din viitorul sezon al Ligii I se vor desfășura cu spectatori în tribune, condiția fiind, deocamdată, tot vaccinarea, dar și un procent mare de vaccinare al populației din orașul respectiv.
”Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în orașele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%”, a mai afirmat președintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților.
O veste bună este și pentru fotbaliști.
„Am propus ca jucătorii vaccinați cu ambele doze să nu mai fie nevoiți să facă teste rapide sau PCR. Săptămâna aceasta se va lua o decizie. Astfel, eliberăm mișcarea sportivă de COVID-19 și dăm un semnal important în campania pentru vaccinare. În plus, ar fi o ușurare din punct de vedere financiar și pentru cluburile din România”, a mai declarat Tudor Pop.