Electric Castle. Ce nu trebuie să ratezi în a doua zi de festival

Line-up-ul zilei cu numărul doi al festivalului de la Bonţida include câteva dintre cele mai anticipate nume, dar și artiști care merită descoperiți.

Scena principală se deschide cu Robin & The Backstabbers (ora 17), urmați de un moment inedit cu Fanfare Ciocârlia, orchestra care a dus ritmuri tradiționale din România pe marile scene ale lumii. Urmează de la ora 20:00 artiștii „cu buletin de Bonțida”, Dub Pistols, cei care s-au îndrăgostit de festival de la prima ediție și revin an de an la castelul lor preferat.

De la 21:30, pe scena principală urcă UNKLE – primii artiști care au adus pe scenele mari stilul trip‑hop, o îmbinare a muzicii electronice hip-hop-ul. La Electric Castle, UNKLE vine în formula James Lavelle (artistul care a construit proiectul UNKLE și l-a reinventat constat prin colaborări cu artiști revoluționari, la keyboards), Steve Weston (engineering, visuals), Keeling Lee (chitară) , Jack Leonard (bass), Liela Moss de la The Duke Spirit și Mike Whitford de la Escape from New York ca voce și bateristul Alex Thomas (Squarepusher, Air). Trupa se pregătește anul acesta de lansarea unui nou album, care va fi baza pe care se va construi show-ul de la Bonțida.

Programul scenei Hangar by BT începe azi de la ora 16 cu The Case, urmați de Bohemiam Betyars (17:30), Luna Amară (19) și Punnany Massif (20:30). Fidel misiunii sale de a prezenta artiști inediți pe scenele din România, Electric Castle 2017 propune azi o întâlnire cu GusGus. Islandezii sunt un nume consacrat pe plan internațional, cu 9 albume de studio în portofoliu și o carieră neobișnuită: s-au lansat inițial ca trupă de teatru și film, au devenit cunoscuți pentru muzica lor și au ajuns să fie o rampă de lansare pentru artiști. De-a lungul carierei lor, trupa a experimentat cu o mulțime de stiluri muzicale, dar la Electric Castle vom asculta, de la ora 23:30, sound-ul lor actual, care cuprinde stilurile tehno, trip hop și house.

Alți zeci de artiști mixează pe celelalte 7 scene din festival, fiecare cu propriul stil muzical. Cei care vor să intre în industria muzicală sunt așteptați azi în zona EC Sessions by NN pentru workshopul „Mixing from scratch”. Sesiunile de azi mai includ stand-up comedy cu Toma Alexandru, un podcast transmis live de Epic Show, dar și prezentări susținute de artistul multimedia Klaus Obermaier, Csilla Hegedus de la fundația Transylvania Trust – curatoarea castelului, precum și Cosmin Bumbutz & Elena Stancu (Teleleu).

Sesiuni gratuite de styling

Continuă campionatul Lay’s Beach Volley pentru profesioniști și amatori, dar și distracția în cele mai diverse forme: jocuri de lifesize pacman, bătăi cu perne și baloane de apă la Aperol Activities Area. Zona Fashion and Design Unplugged promovează designerii români în fața audienței internaționale Electric Castle, găzduiește întâlniri cu stiliști, fotografi și invitați speciali și oferă sesiuni de styling gratuite zilnic între 14 și 18.

Cumpără o cărămidă!

Foto: Maria Man

Campania „Gimme a brick” de strângere de fonduri pentru castel merge mai departe; până la final de festival, participanții sunt încurajați să comande la barurile festivalului o cărămidă (respectiv, o donație de 5 lei) sau o găleată de mortar (o donație de 10 lei). Toate fondurile strânse vor fi direcționate către fundația Transylvania Trust, care îngrijește și reabilitează castelul care ne găzduiește an de an.

[stextbox id=’custom’]

Electric Castle 2017 înseamnă o suprafață de 220.000 de metri pătrați și sute de artiști care vor urca pe cele 9 scene ale festivalului. Scena principală, cu o deschidere de 80 de metri liniari, va oferi vizibilitate maximă publicului datorită unui ecran LED de 600 de metri pătrați, la rezoluție 8K.

Lineup-ul eclectic cu care Electric Castle și-a obișnuit fanii îi include în acest an îi include pe Deadmau5, artist de 6 ori nominalizat la premiile Grammy și care, anul acesta, a ieșit deja cu două albume noi, Franz Ferdinand cu singurul concert confirmat în Europa de Est anul acesta, Alt-J, una dintre revelațiile momentului în indie rock, Trentemoller, cunoscut pentru muzica sa atmosferică dar și pentru spectacolul pe care îl creează pe scenă, UNKLE, ZEDD, Paul Van Dyk, House of Pain, Slaves, Gus Gus și mulți alții.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu