Delegația AFA Cluj a reprezentat antreprenoriatul feminin clujean la Conferința națională CAFA 2018
„Gând lângă gând, faptă lângă faptă” – cu acest mesaj și-a început Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj (AFA Cluj), prezentarea susținută în cadrul celei de-a 14-a ediții a Conferinței Naționale a Coaliției Asociațiilor Femeilor de Afaceri (CAFA), organizată recent la Constanța.
Antreprenoriatul feminin clujean a fost reprezentat cu succes la cea mai importantă conferință a femeilor de afaceri din România: AFA Cluj a avut cel mai mare număr de delegați. Conferința CAFA 2018, organizată de Asociația Oportunități de Afaceri pentru Femei Constanța (ASOAF), a marcat 14 ani de la înființarea Coaliției naționale. Peste 150 de femei de succes din întreaga țară, din peste 50 de domenii de activitate, au discutat aici despre provocările leadershipului feminin.
Cu o activitate de peste 25 de ani în publicitate și comunicare, în calitate de CEO Vitrina Advertising, Mihaela Rus le-a vorbit reprezentantelor asociațiilor femeilor de afaceri din țară despre poziționare și branding în business.
„Am participat la Conferința națională CAFA 2018 cu mare bucurie și mândrie că femeile din România sunt atât de puternice și, pentru noi, Asociația Femeilor de Afaceri Cluj, a fost o ocazie de a ne arăta susținerea pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin”, a declarat Mihaela Rus, președintele fondator al AFA Cluj.
La Conferința națională CAFA 2018 au participat delegații din partea a 11 asociații de profil din întreaga țară. La rândul său, AFA CLuj a organizat Conferința națională CAFA în 2013.
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj este o asociaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Organizația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. AFA Cluj încurajează și susține performanța în antreprenoriat prin programe de mentorat și business networking, construiește un mediu favorabil pentru femeile cu inițiativă, pentru a obține excelența și succesul în afaceri și a încuraja dezvoltarea personală. Proiectele asociației au impact pozitiv în societate, cultură, educație, sănătate și binefacere.
Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România a luat ființă în anul 2004, prin asocierea a nouă organizații românești ca membre fondatoare, ONG-uri dedicate fie antreprenoriatului feminin, fie femeilor din alte domenii de activitate care au o componentă de afaceri în cadrul organizațiilor lor. Totodata, CAFA este integrată în mai multe rețele internaționale cu viziuni similare, este membră fondatoare a Coaliției Balcanice a Asociațiilor de Femei și este implicată în Programul United Nations Development Program (PNUD) din România.