Cu 60% populație vaccinată, Israel are aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19, pentru prima dată în cinci luni

Foto: Hadas Parush

Autoritățile israeliene urmează să se întâlnească pentru a discuta despre noile restricții ce privesc răspândirea variantei delta a coronavirusului; Israelul continuă să administreze al treilea vaccin împotriva cetățenilor peste 60 de ani, care suferă de comorbidități. În jur de 60% din cei 9,3 milioane de locuitori ai Israelului au primit două doze de vaccin, în special Pfizer/ BioNTech. Dar aproximativ un milion de israelieni încă refuză să fie vaccinați, chiar dacă sunt eligibili.

Noile cazuri de coronavirus s-au apropiat marți de 4.000, arată datele Ministerului Sănătății, pentru prima dată de la începutul lunii martie, scrie publicația Times of Israel. În plus față de cele 3.818 noi cazuri de COVID diagnosticate luni, Israelul a înregistrat, de asemenea, un maxim pentru pacienții în stare gravă, din ultimele patru luni, respectiv 221 de persoane. 42% dintre pacienții aflați în stare gravă nu sunt vaccinați, arată datele Ministerului Sănătății.

Procentul de teste pozitive este, de asemenea, în creștere constantă, 3,78 la sută din testele de luni dând rezultate pozitive. De când a început pandemia în Israel, 6.492 de oameni au murit din cauza COVID-19.

Israelul continuă să conducă campania de vaccinare de rapel COVID-19, aproape 40.000 de cetățeni vârstnici și persoane cu afecțiuni medicale primind a treia doză încă din weekendul trecut.

Luni, directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a declarat că creșterea noilor infecții zilnice cu COVID-19 „este îngrijorătoare”, adăugând că sunt luate în considerare restricții suplimentare. Cu toate acestea, Ash a subliniat că Ministerul Sănătății încearcă să limiteze răspândirea variantei delta extrem de contagioase fără a paraliza economia. Într-o conferință de presă, Ash a precizat că Ministerul Sănătății a dezvoltat un indice special pentru a monitoriza numărul total de cazuri de COVID din spitale. El a adăugat că persoanele care au primit a treia doză nu au raportat niciun efect secundar până acum.

Duminică, o echipă de oficiali din ministerele Educației, Sănătății și Finanțelor i-au prezentat primului ministru Naftali Bennett un plan în trei etape care să permită funcționarea sistemului educațional chiar dacă coronavirusul se va răspândi în continuare.

Prima etapă necesită identificarea tuturor elevilor care s-au recuperat de la coronavirus printr-un amplu studiu serologic. În a doua fază, gradul de infecții în școli va fi monitorizat și focarele identificate. Al treilea pas al schemei solicită ca școlile să lucreze local pentru a reduce nevoia de carantină în rândul elevilor care au fost expuși unor cazuri confirmate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu