Criza gunoaielor: „Răzbunarea” felecanilor
Şansele ca gunoaiele din judeţ să nu mai poată fi depozitate nicăieri începând de săptămâna viitoare cresc exponenţial. Deocamdată comuna Feleacu nu a dat niciun răspuns cu privire la acordul de principiu pe care ar trebui să i-l dea Consiliului Judeţean Cluj pentru amenajarea unei rampe temporare pe terenul cedat de cei din Feleacu pentru CMID.
“Am o veste proastă pentru că cei de la Feleacu au convocat şedinţă abia pe joia viitoare. Noi am putut aduna consilierii judeţeni de urgenţă în două ore, dânşii nu. Am încercat şi politic să vedem dacă nu pot consilierii de acolo să facă o şedinţă mai repede. Dacă nu, nu avem nici o alternativă, rampa de la Pata Rât se închide aşa cum am fost anunţaţi. Nu ştim unde vor fi duse gunoaiele”, a precizat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan.
Primarul comunei Feleacu, Nicolae Balea, nu este de găsit, însă viceprimarul Jakabffy Barna-Samu a confirmat că doar joi va fi şedinţă. “Nu am primit nici o convocare pentru astăzi, tot ce ştiu este că la şedinţa programată oficial pentru joia viitoare, pe ordinea de zi este şi acest punct privitor la terenul pentru groapa de gunoi şi sperăm să ajungem la un punct de vedere în acest sens”, a spus acesta.
Pe de altă, potrivit unor surse ale Transilvania Reporter, decidenţii din Feleacu nu se grăbesc să dezbată problema cedării terenului pentru o groapă temporară după ce, de şase ani cei de la Consiliul Judeţean nu le-au dat nici un răspuns la adresele ce priveau cedarea dreptului de administrare a 60 de hectare pentru realizarea noului Centru de Management Integrat al Deşeurilor, contra unui procent din redevenţă care ar fi trebuit reglementat printr-un protocol care nu s-a mai semnat niciodată. Felecanii se întreabă pe bună dreptate de ce, după şase ani de tăcere, şi după ce se ştia încă din februarie că groapa de la Pata Rât se va închide, abia acum în mai li se cere să decidă de urgenţă asupra cedării terenului.
Până se va încheia “războiul rece” dintre autorităţi, clujenii riscă să rămână cu gunoaiele la uşă. Între timp, lucrările la CMID stau pe loc din cauză că există un conflict cu vechiul antreprenor cu care s-a reziliat contractul şi totodată din cauză că încă nu s-a organizat o nouă licitaţie pentru continuarea restului de lucrări.