Consultanții gratuite de îngrijire a piciorului pentru persoanele cu diabet
Persoanele cu diabet se pot înscrie pentru consultații gratuite de îngrijire a piciorului, oferite la Cluj-Napoca de specialistul german Andreas Schmidt în 31 martie și 2 aprilie.
Demersul face parte din campania de informare și prevenire inițiată de Asociația de Podiatrie, organizație care urmărește recunoașterea Podiatriei ca domeniu în îngrijirea medicală din România. Campania continuă activitățile desfășurate în ultimul an de Asociația de Podiatrie în parteneriat cu mai multe centre medicale din Cluj-Napoca.
„Ne bucurăm să-l avem din nou alături de noi pe Andreas Schmidt, reputat specialist german, care susține activitatea asociației încă de la înființare și vine în România de fiecare dată cu mare plăcere. Prin aceste campanii de informare și prevenire, AP dorește să contribuie la scăderea numărului de afecțiuni asociate diabetului. Este foarte important ca persoanele cu diabet să respecte regulile de igienă și îngrijire a picioarelor și să meargă la control în mod regulat, deoarece prevenția este vitală”, a declarat dr. Norina Gâvan, președintele Asociației de Podiatrie.
Așa cum arată și studiile medicale, diabetul poate duce la afecțiuni majore ale picioarelor. În România sunt efectuate în fiecare zi, în medie, 62 de amputații survenite în urma complicațiilor cauzate de diabet. Aproximativ două milioane de români cu vârsta între 20 si 79 de ani suferă de diabet, potrivit Studiului Epidemiologic PREDATORR.
Consultațiile gratuite se vor desfășura la Centrul Medical de Podiatrie (strada Iuliu Moldovan, numărul 10, Cluj-Napoca), în 31 martie și 2 aprilie. Persoanele interesate sunt invitate să se programeze la unul din numerele de telefon 0364-805-701 sau 0742-222-353.
Asociația de Podiatrie a fost înființată în primăvara anului trecut și urmărește să dezvolte podiatria (îngrijirea medicală a piciorului) în România și să creeze meseria de podiatru la noi în țară. Ca prime acțiuni, AP a realizat instruirea și ulterior eliberarea primelor certificate de „formator în domeniul Podiatriei” din România, ocazie cu care disciplina Podiatrie a fost menționată pentru prima dată într-un document oficial. 11 medici și 8 asistente medicale din România au devenit, în urma cursurilor, formatori în domeniul Podiatriei și vor face parte din programul de educație adresat asistenților medicali care va fi desfășurat în cursul acestui an.
Mai multe informații aici.