„Cluj Maps by locals” te ajută să descoperi Clujul printr-o manieră inedită

Foto: Maria Man

I love Cluj a lansat prima harta a localurilor din Cluj-Napoca.

Ingenioasa hartă, lansată cu ocazia festivalului Untold unde organizatorii așteaptă peste 350.000 de participanți, este disponibilă în mod gratuit, atât în incinta festivalului (standul Băncii Transilvania, proiectul fiind sprijnit de BT), cât și în afara acestuia, putând fi găsită pentru început în cadrul Bookstory.

„Cluj Maps by locals” este realizată de trei tineri, niciunul clujean la oricine, dar care trăiesc și iubesc Clujul: Andrei Mutu, fondator I Love Cluj, cea mai mare comunitate online a clujenilor, Vlad Șulea, art designer și Alexandra Crăciun, comunicator. Cei trei inițiatori și-au propus ca harta să ofere informațiil alternative, sfaturi din interior și perspectiva unei minți tinere asupra vieții din Cluj–Napoca. Harta nu conține informații oficiale, ci mai degrabă subiective.

Harta este structurată pe trei secțiuni: „Life in the communist paradise”, (Viața în paradisul comunist), „Cluj in 15 minutes” (Cluj în 15 minute) și „Young Cluj” (Clujul tânăr).

„Ne bucurăm că am reușit să oferim harta în mod gratuit și să o ținem departe de reclame. Aceasta este varianta beta. Următoarea ediție va fi realizată pe baza feedback-ului primit de la utilizatori. Pe lângă faptul că le propunem turiștilor și de ce nu și clujenilor, o serie de localuri, venim cu o propunere inedită pentru turiști: „The communist paradise”. Traseul pornește din cartierul Mănăștur și merge prin cartierele comuniste cu tramvaiul. În cadrul hărții, turiștii pot găsi explicații cu privire la modul în care arăta orașul, la organizarea sa, găsesc detalii referitoare la zonele de muncă, la piețele din oraș, la universități. Traseul propus ajunge până la vechiul CUG”, explică Andrei Mutu, inițiatorul proiectului I love Cluj.

hartailcj2

„Cluj în 15 minute” este o secțiune recomandată celor care nu au mult timp la dispoziție pentru a vizita orașul, dar care își doresc să vadă locuri deosebite. „În cadrul acestei secțiuni le arătăm turiștilor câte lucruri se pot vedea pe o stradă. Recomand cu căldură strada Mihail Kogălniceanu. E plină de istorie. De asemenea, recomandăm localurile din zonă, dar și alte obiective turistice: Piața Unirii, Teatrul Național „Lucian Blaga”, Piața Muzeului, strada în oglindă și așa mai departe”, spune Andrei Mutu.

Secțiunea Cluj Young pune în valoare tot ce s-a construit în ultimii ani în Cluj-Napoca sau obiective ce au fost renovate recent: de la Podul Elisabeta, Cluj Arena, Sala Polivalentă, Centrul de Cultură Urbană Casino, Skate Park-ul.

Proiectul este realizat în colaborare cu Izi.travel.

Harta poate fi consultată și prin intermediul aplicației cu același nume, unde utilizatorii pot primi informații în timp real, această „colaborând” în permanență cu Google maps.

Varianta PDF va putea fi descărcată aici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu