Olimpia Cluj, vechea și noua campioană
Deși mai are un meci de jucat, o restanță cu vicecampioana AS Ardealul Tg. Mureș, Olimpia Cluj a devenit, oficial, la sfârşitul acestei săptămâni, campioana României la fotbal feminin, titlu pe care echipa antrenată de Mirel Albon îl câștigă pentru a șasea oară consecutiv. La finele meciului câștigat, scor 9-0, cu Navobi Iași (golurile au fost marcate de Lunca 3, Bâtea 2, Bortan, Giurgiu, Vătafu și Voicu), “olimpicele” au primit cupa, medaliile și tricourile de campioane naționale.
Sezonul 2015/2016 a fost unul dominat cap-coadă de Olimpia Cluj, cu 18 victorii și un singur egal (la rivala ASA Tg. Mureș), în cele 19 meciuri jucate (14 în sezonul regulat, 5 în play-off). Așadar, nici o înfrângere pentru Olimpia, asta bineînțeles dacă echipa din Cluj nu va pierde nici în restanța cu ASA, programată pe 28 mai a.c. Până atunci, cele două echipe vor disputa, marți, 24 mai, finala Cupei României, un meci programat pe stadionul “Michael Klein” din Hunedoara.
Olimpia doboară record după record
Dacă marți va câștiga și Cupa României, atunci Olimpia își va trece în palmares al șaselea event campionat-cupă, caz în care își va depăși propriul record, echipa clujeană fiind singura din întreg fotbalul românesc (masculin sau feminin) cu cinci event-uri consecutive, realizate în perioada 2011-2015!
Clujul rămâne capitala fotbalului feminin din România, un sport pe care, prin cele două echipe Clujana și Olimpia, îl domină începând din 2003. Cu o singură excepție, anul 2010, atunci când titlul de campioană națională și Cupa României au fost câștigate de ASA Tg. Mureș.
A fost anul de tranziție în care antrenorul Mirel Albon, artizanul acestor succese, a decis să se rupă de Clujana și să înceapă proiectul Olimpia Cluj. Echipă care este foarte probabil ca la anul să doboare recordul deținut de Clujana, cu cele șapte titluri naționale câștigate unul după altul.
Nu în ultimul rând, trebuie remarcată performanța antrenorului Mirel Albon, cel care, odată cu noul titlu cucerit, și-a trecut în palmares trofeul cu numărul 22 – șapte campionate și patru cupe ale României, cu Clujana, șase campionate și cinci cupe ale României, cu Olimpia Cluj.