Foto. Sute de clujeni s-au distrat la cea de-a doua ediție Picnic in the Park
Cea de-a doua ediție Picnic in the Park a reușit să scoată la iarbă verde câteva sute de clujeni care s-a bucurat de muzică bună, activități în aer liber, dar și de o generoasă zonă de relaxare decorată cu „fotolii” sau pături colorate.
Cu toate că vremea capricioasă le-a dat puțină bătaie de cap clujenilor, îndemnul #sambatanuploua de pe rețelele de socializare s-a adeverit în cele din urmă. Astfel, cei care au ales să își petreacă ziua de sâmbătă în oaza verde din cartierul Gheorgheni, au avut parte de multă distracție, dar și de câteva raze de soare în jurul prânzului.
Membrii trupei The Beat au fost primii care au urcat pe scenă, fiind urmați de cei de la The Kryptonite Sparks și Tango with Lions. Întrucât francezii de la Aaron au pierdut avionul spre Cluj din cauza unor probleme la aeroportul din Munchen, în locul lor au urcat pe scenă cei de la Grimus care și-au încheiat reprezentația live odată cu apariția primelor picături de ploaie, în jurul orei 22:00.
Petrecăreții au avut ocazia să participe și la after party-ul organizat în incinta Sălii Polivalente unde a mixat unul dintre cei mai bine cotați DJ-i din Berlin, Claas Brieler, de la Jazzanova. Warm up-ul petrecerii a fost asigurat de Marwan de la ora 23:00, iar partea de închidere i-a revenit lui Paul Adrian.
Evenimentul Picnic in the Park a marcat ultima întâlnire a organizatorilor Jazz in the Park cu comunitatea clujeană într-o altă formulă decât cea consacrată. Dar până la finalul lunii iunie, când va începe o nouă ediție a festivalului, organizatorii au lansat campania de donații cele trei proiecte care vor fi finanțate prin Fondul Jazz in the Park.
Moara
Moara este un proiect care constă în construirea unei instalații din lemn sub forma unei punți sau a unui loc de șezătoare. E vorba despre un pod pietonal care va fi ridicat peste Canalul Morii, într-un loc cu verdeață unde oricine va putea să evadeze din aglomerarea urbană. Inițiatorii proiectului își propun astfel să recupereze o parte din istoria industrială și umană a Clujului de altădată. Proiectul îmbină artele vizuale cu sculptura și dulgheria. Locul în care va fi amplasat podul pietonal va fi stabilit în urma unei documentări și în colaborare cu autoritățile locale.
Jazz of the Park – Our Environment Remixed
Sunetele parcului pot să creeze muzică, iar fiecare dintre noi putem contribui la un astfel de proiect. Ideea presupune realizarea unui pupitru de muzică electronică care să funcționeze pe baza sunetelor înregistrate în parc. Sistemul va fi gândit pentru interacțiune astfel încât fiecare vizitator va avea ocazia să creeze muzici electronice din sunetele copacilor, păsărilor, mediului în care va fi amplasat sistemul de sunet.
Măscărici – reinterpretarea cărților de joc multiculturale
26 de ilustratori grafici își unesc talentul pentru a crea un set special de cărți de joc. Fiecare ilustrator își folosește propria imaginație în stabilirea elementelor ce compun îmbrăcămintea țării alese. Este o reinterpretare contemporană a Păcăliciului pe care l-am jucat când eram mici. Se îmbină astfel artele vizuale cu designul.
În cazul în care vor aduna din donații mai mult de 15.000 euro, vom susține și următoarele proiecte, în ordinea stabilită de juriu: Glow, Reintegrare și Teen Spirit. Glow este un proiect de artă vizuală care transformă ramurile și frunzele unui copac în spațiu de proiecție, Reintegrare urmărește realizarea de aplicații interactive create de sunet, formă și lumină, care compun o instalație formată din sculpturi acustice. Scopul proiectului Teen Spirit este realizarea unei producții aflate la confluența dintre teatru, muzică, arte plastice și performance care să promoveze dialogul intercultural și cel între generații.
Cum poți dona
Campania de donații pentru proiectele selectate a început sâmbătă, 14 mai, la Picnic in the Park. Clujenii pot dona prin achiziționarea unui bilet neobligatoriu, la Picnic in the Park și la festivalul Jazz in the Park, iar din 16 mai biletele neobligatorii vor fi disponibile și online, prin rețeaua BiletMaster.ro, la prețul de 10 lei.
Din juriul Fondului Jazz in the Park fac parte Rariţa Zbranca – manager cultural, Ruxandra Hurezean – jurnalist, Răzvan Luca – arhitect, Paul Bucovesan – art director și Meda Corovei – coordonatorul Fondului Jazz in the Park.
Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.