Incendiu la Pata Rât. 250 de tone de apă folosite: „Este o calamitate ce se întâmplă aici”

Foto: ISU CLUJ

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seară la rampa temporară de gunoi din Pata Rât, amenajată de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca (RADP) și în continuare șase echipaje de pompieri intervin la fața locului.

„Am avut suplimentate până la șase autospeciale care au intervenit azi noapte și de dimineața încă se intervenea. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ un hectar. Inițial au fost trimise două autospeciale și după evaluare am trimis mai multe, astfel încât numărul lor a ajuns la șase care s-au folosit pe tot parcursul nopții. Pentru operațiunea de stingere s-au folosit aproximativ 250 de tone de apă în diverse focare. Personalul care a intervenit s-a schimbat azi-dimineață și în continuare (ora 13.00) se intervine cu cele șase autospeciale. Încă nu am primit solicitare pentru o nouă schimbare a echipajului”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Andrei Biriș purtător de cuvânt al ISU Cluj.

Foto: ISU CLUJ

Foto: ISU CLUJ

„În acest moment (ora 13.00, n.r.) nu se mai văd flăcări, însă este un fum foarte gros. Este o calamitate ce se întâmplă aici și oamenii ar trebui duși undeva la adăpost. Vă spun sincer că mi-e frică să ies afară din cauza fumului. Au venit mașinile de pompieri încontinuu și acum văd o mașinile, de aici de pe deal de la mine, cum dau cu jeturi de apă. Acum nu știu în ce măsură va fi stins focul, dar principalul este că oamenii s-au mobilizat. Din câte știu eu, fiecare țară trebuie să aibă soluții în caz de calamitate, să aibă un plan. Avem câteva persoane care ne sprijină și ne mai ajută să trimitem adrese la primărie sau la mediu. Eu cred că cea mai viabilă soluție ar fi să se închidă amândouă rampele și Brantner și RADP și de la mine de aici se vede scheletul la rampa ecologică. Decât să investească bani în gunoaiele acestea care afectează oamenii, mai bine s-ar gândi la altă soluție. Gunoaiele ard tot timpul pentru că atunci când sunt presate și ținute într-un loc se formează un fel de acid, foarte inflamabil. Cea mai bună soluție pentru noi ar fi să termine rampa ecologică”, a declarat Greta Linda, pentru Transilvania Reporter, din partea Asociaţiei Comunitare a Romilor din Coastei.

 Primarul Emil Boc a declarat, duminică, că în acest caz a fost sesizată şi Poliţia.

„Duminică dimineaţă au rămas mici focare de incendiu în interiorul rampei care se pot redeschide, dar pompierii le supraveghează în continuare. Conducerea ISU a mobilizat resursele necesare pentru a împiedica extinderea incendiului. Traficul aerian de pe aeroport nu a fost afectat, iar programul de ridicare a gunoaielor din oraş a fost respectat. Administratorul rampei de deşeuri, RADP, a depus plângere penală la Poliţie în vederea identificării celor care au provocat acest incendiu, existând suspiciuni că a fost un incendiu provocat deliberat”, a precizat Emil Boc, conform paginii oficiale de Facebook.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu