Farmec câștigă un proces de 15 milioane de euro cu ANAF
Curtea de Apel Cluj a dat câștig de cauză societății Farmec în fața Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală în procesul privind decizia de impunere a unei sancțiuni de aproape 57 de milioane de lei. Hotărârea nr. 46 a fost pronunțată pe data de 18 februarie 2016.
Suma ar fi reprezentat, conform Deciziei de impunere emise de autoritățile fiscale din cadrul ANAF, accize, dobânzi și penalități de întârziere aferente alcoolului denaturat folosit, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2011, la fabricarea a trei produse: aerosoli Airwick, Nufăr și Triumf.
„Decizia Curții de Apel Cluj certifică faptul că Farmec și-a respectat întotdeauna obligațiile fiscale și angajamentele față de partenerii săi și se află la zi și cu plata tuturor impozitelor, taxelor și contribuțiilor datorate statului. Să sperăm că astfel de incidente nefericite, aceste interpretări complet eronate ale prevederilor legislației în vigoare, venite chiar din partea autorităților fiscale, care ar trebui să fie cei mai buni cunoscători ai legislației fiscale din România, nu se vor mai repeta. Suntem una dintre puținele companii cu acționariat 100% românesc, participăm anual la bugetul statului, bugetele locale și bugetele de asigurări sociale cu o sumă de peste 36 de milioane de lei, echivalentul a 8, 2 milioane de euro anual, și ne bucurăm că vom putea susține economia națională în continuare și că vom garanta locurile de muncă ale sutelor de angajați Farmec ca urmare a deciziei Curții de Apel Cluj. Farmec și Gerovital sunt unele dintre cele mai importante branduri românești, care impresionează o lume întreagă și ne bucurăm că generațiile de azi și cele viitoare pot să beneficieze în continuare de produsele noastre”, a declarat Mircea Turdean, director general, Farmec.
Farmec SA Cluj-Napoca este cel mai mare producător de cosmetice din România. Produsele companiei ajung în peste 30 de țări, principalele piețe fiind Japonia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Irak, Kuwait, Grecia și Canada.
Ii invitam pe domnii de la ANAF (multi dintre ei “analfaleti fiscali” sa verifice si sa puna astfel de amenzi la multinationale. Sau sa ne spuna cate astfel de amenzi au pus la multinationale in ultimii 5 ani.
Acolo e evaziunea …adevarata.