Spectacol caritabil oferit de copiii din cadrul Asociației Minute de Mișcare: „În timp ce noi suntem pe scenă, alți copii sunt la dializă”
Asociația Minute de Mișcare a organizat luni seară, în incinta Colegiului Tehnic „Ana Aslan”, un eveniment caritabil dedicat copiilor și tinerilor care suferă de insuficiență renală cronică. Acțiunea a marcat, de asemenea, aniversarea a patru ani de activitate a asociației care îi provoacă la sport pe cei mai mici dintre clujeni.
Sala festivă din cadrul Colegiului „Ana Aslan” a fost plină până la refuz. Copiii, extrem de energici și entuzismați au așteptat cu nerăbdare să urce pe scenă și să le arate părinților, dar și celorlalți invitați, ce au învățat în ultimele luni în cadrul orelor de sport. În doar două luni au reușit să pună la punct mai multe coregrafii de dans, dar și un moment cu mingea de baschet.
Vladi Soare a susținut un recital de chitară, Matei Crețiu Codreanu a cântat la saxofon, iar Robert Sălăgean din trupa Căminul 16 i-a invitat pe copii pe scenă pentru a cânta împreună o colindă, spre încântarea celor mici. Nu au lipsit nici momentele de dans sportiv, acestea fiind oferite atât de copii, cât și de instructorul acestora. Un alt moment inedit l-a avut drept protagonist pe Dani, care a făcut Beatbox.
Beatboxingul este o formă de percuție vocală care în primul rând implică arta de a imita sunete ca bătăile tobelor, ritm, și sunete muzicale, folosind gura, buzele, limba, vocea și altele.
„Acțiunea caritabilă din acest an este una specială, sau cel puțin așa îmi place mie să spun. Este mai amplă, avem mai mulți invitați, mai mulți copii și implicit mai mulți părinți. Nu avem neapărat nume sonore care urcă pe scenă, pentru că vrem să promovăm și aici, la acest capitol tinerii, copiii care cântă pentru copii.
Părinții copiilor au trebuit să plătească minim 10 lei pentru intrarea la spectacol, bani ce vor fi donați, dar au fost și părinți care au donat mai mult. Cu siguranță se vor strânge mai mulți bani decât ne așteptam. Eu mă așteptam la undeva 100, 200 de euro, dar probabil vom depăși această sumă. Nu este o sumă mare, dar noi vom fi bucuroși dacă vom face fericiți câțiva copii care fac dializă. Chiar astăzi, când noi suntem pe scenă, câțiva copii sunt la dializă. Luni și miercuri ei fac dializă. Este trist. Ar fi trebuit să vină și ei, dar nu s-a putut de această dată. Această serbare nu este dedicată 100% acestui moment caritabil. Sărbătorim patru ani de când am înființat această asociație și evident vine și Crăciunul. Anul acest avem și câțiva parteneri, câțiva sponsori care ne ajută. Astfel am reușit să strângem câteva mici atenții pe care le oferim copiilor: câte o diplomă, câte un calendar personalizat, ceva dulce și o băutură naturală. Nu este mare lucru, dar atât a putut Moșul anul acesta”, a spus Adrian Muntean, fondatorul Asociației Minute de Mișcare.
Citiți și: Despre vise, în zile cu și fără dializă
Coregrafie cu mingea de baschet
„Am urcat și eu pe scenă cu toți copilașii, atât cei din Cluj, cât și cei din Florești. Am avut un moment cu mingea de baschet, pe muzică. Nu este neapărat o noutate, în alte țări se practică. În timpul meciurilor de baschet am văzut că în loc de majorete sunt copii și domnișoare care fac astfel de coregrafii cu mingea de baschet. Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut în străinătate și am zis să fac și eu aici cu cei mici. Am încercat să oferim un spectacol ca la carte. Cu siguranță, la anul vom căuta o sală mai mare. Ne gândim să găsim un spațiu mai drăguț, mai elegant și neapărat mai mare pentru că numărul copiilor crește. Anul viitor când sărbătorim cinci ani ne dorim tare mult să trecem granițele Clujului cu Minute de Mișcare și avem în plan deschiderea unei noi săli în Bistrița. Este un vis de al meu, să mergem mai departe de Cluj pentru că sunt copii care au nevoie de Minute de Mișcare și de programul nostru special conceput pentru copiii care nu fac sport de performanță”, a mai spus Adrian.
În urmă cu patru ani, clujeanul Adrian Muntean, în vârstă de 33 de ani, a pus bazeleAsociației Minute de Mișcare, din dorința de a promova sportul în rândul copiilor mici și foarte mici. Acesta a absolvit în 2006 Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj-Napoca, deși, paradoxal, visul său era acela de a lucra în cadrul unui post de radio și nicidecum de a deveni antrenor. Visul i s-a îndeplinit în anii studenției, când a colaborat cu mai multe radio-uri din Cluj, dar și cu unul din Statele Unite ale Americii.
Urmăriți în continuare o galerie foto realizată de Dan Bodea.