Cupa Volei2Give a strâns peste 6.000 de lei pentru două proiecte ale comunității clujene

Turneul a fost câștigat de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj

Turneu mixt de volei, Cupa „Volei 2 Give” a susținut în acest an două proiecte sociale ale comunității clujene: centrul de zi EveryChild al Fundației Române pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF) și O Masă Caldă. Turneul a ajuns la cea de-a treia ediție și a avut loc în weekendul 5 – 6 decembrie, în sălile de sport ale Liceului de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Școala „Radu Stanca”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj şi Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuşi”.

Cupa „Volei 2 Give” este o competiţie sportivă destinată amatorilor, iubitori de volei. Fondurile adunate din taxa de participare, în valoare de 25 lei/persoană, au fost direcționate către centrul de zi EveryChild al FRCCF și O Masă Caldă.

volei to give

Patru copii de la centrul Every Child al FRCCF au participat la semifinală și finală

Povestea acestui turneu s-a născut din pasiunea unor tineri pentru volei, dar și din dorința de a ajuta, promovând totodată sportul. „Am ales voleiul și nu alt sport, pentru că eu și colegul meu Mihai jucăm volei în timpul liber, nu la un nivel profesionist, ci așa, de plăcere. Am mai organizat competiții în weekend, dar numai cu câteva echipe. Ne-a venit ideea de a organiza o competiție mai mare și astfel s-a născut Volei 2 Give. Am zis că decât să dăm bani pe chiria sălii, mai bine adunăm bani de la toți participanții și îi donăm unei cauze. Anul acesta am susținut două cauze. La edițiile anterioare am susținut centrul Every Child al FRCCF. La prima ediție s-au înscris 26 de echipe, iar la ediția anterioară 32 de echpe, ca și acum. Ne dorim ca acei copii să fie fericiți, să aibă parte de tot ce avem și noi parte și ne dorim ca și ei să practice pe viitor acest sport, că este frumos”, a precizat pentru Transilvania Reporter, Florentina Oprea, organizatorul evenimentului.

În mai puțin de trei săptămâni s-au înscris în cadrul competiției 32 de echipe. Regulile jocului s-au respectat întocmai, iar pentru că echipele au fost mixte, a trebuit să fie „instituită” o regulă nouă: echipele titulare au fost obligate să aibă în componență cel puțin două fete, pentru a echilibra jocul. Cu toate că turneul a fost unul caritabil, jucătorii s-au dovedit a fi foarte bine pregătiți. Cele mai multe echipe au avut chiar și echipament, unii jucători inscripționându-și numărul și numele pe spatele tricoului.

La finală au participat și patru copii din cei 45 de copii de la centrul Every Child: Veronica, Vasile, Ovidiu și Sergiu. Cei mici au fost fascinați de jocul celor două echipe, iar la final, i-au cerut autograf jucătorului preferat și s-au fotografiat cu echipele de pe podium.

„ Acești oameni au făcut un lucru foarte frumos pentru noi, pentru că aceste două meciuri au fost pentru noi, nu doar pentru distracție”, a spus Sergiu Lăcătuș. Acestuia nu i-a venit să creadă că în cadrul competiției au fost înscrise 32 de echipe: „Wow! Așa de multe? Nu știu ce să mai zic. Le mulțumim tuturor pentru ceea ce au făcut pentru noi!”, a adăugat acesta. Deși meciurile i s-au părut foarte frumoase, Sergiu nu promite că se va apuca și el de volei, deși mărturisește că i-ar face mare plăcere.

Sergiu Lăcătuș și Luca,   jucătorul său preferat din cadrul echipei Poliției

Sergiu Lăcătuș și Luca, jucătorul său preferat din cadrul echipei Poliției

„Anul acesta am decis să susținem și proiectul O masă caldă. Eu și Mihai am mai fost în zilele de joi voluntari în cadrul acestui proiect la cantina primăriei, unde am pregătit o masă caldă pentru nevoiași și am văzut că fondurile sunt limitate. Am zis că dacă tot putem să ajutăm să împărțim banii aceștia și să susținem și acest proiect. Pe viitor vom susține cu siguranță și alte cauze. Multă lume ne-a întrebat deja când va fi o nouă ediție. Sperăm că va fi cât mai curând”, a spus Florentina.

În cadrul acestei ediții s-au strâns peste 6.000 de lei.

„Am avut mare noroc cu domnii directori și doamnele directoare ale liceelor clujene care ne-au susținut în demersul nostru. Nu a trebuit să plătim chirie pentru sălile de sport, acesta fiind aportul lor la această ediție și le mulțumim din suflet tuturor”, a adăugat Florentina.

„Am decis să oferim sala de sport în mod gratuit, nu numai pentru că decembrie e luna cadourilor, ci și pentru că școala noastră a fost implicată într-o serie de acțiuni de binefacere, împreună cu Asociația Christiana. Normal că i-am ajutat și pe organizatatorii competiției sportive, punând la dispoziție sala, pentru că este tot o acțiune dedicată copiilor. Vom susține Cupa Volei 2Give și de acum înainte”, a precizat Gina Marcu, directoarea Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși”.

Florentina a făcut parte din echipa Bastards. „Ca jucător întotdeauna ai mai multe emoții decât ca organizator, pentru că este o competiție, la urma urmei. O competiție caritabilă. Cu toate acestea, e frumos să observi și de pe margine acest eveniment. Am susținut cu această ocazie și sportul. Anul trecut ne-am bucurat de prezența unui arbitru de la federație și a rămas uimit de numărul mare de echipe pe care am reușit să îl strângem. Dumnealui la o competiție județeană se chinuie să adune 12 echipe, iar noi, în trei săptămâni am adunat 32. Nici nu credea că există atâția oameni iubitori de volei în Cluj-Napoca”, a spus aceasta.

Câștigătorii ediției

Turneul a fost câștigat de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. Pe locul doi s-a clasat Volley4Charity, iar pe locul trei We will block you.

Competiţia este organizată de un grup de oameni sufletişti, reuniţi sub numele de The Givers (Florentina Oprea, Mihai Sepsi, Raimonda Boian) şi a strâns, în cadrul acestei ediții peste 6.000 de lei din taxa de participare și donații individuale.

bastards si Politia

Poliția și Bastards

[stextbox id=”custom”]

Bilanţul primei ediţii: 2 zile de competiţii, 5 săli de sport (Palatul Copiilor, Sala „Gheorghe Roman”, Școala „Constantin Brâncuşi”, Scoala „Radu Stanca”, USAMV), 32 de echipe. Surprizele ediţiei au fost Incredible UltiMates cu o demonstraţie de frisbee şi echipa de volei feminin a Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Pe podium: locul 1 – echipa Pro Volei Junior, locul 2 – echipa Petarda, locul 3 – echipa Tomitza.

Bilanţul ediţiei a II-a: 2 zile de competiţii, 3 săli de sport (Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici”, Liceul „Onisifor Ghibu” şi Scoala „Constantin Brâncuşi”), 20 de echipe.

Pe podium: locul 1: We will Block you, locul 2: Adept, locul 3: Bastards.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu