50 de clujeni au cerut demisia vicepremierului Gabriel Oprea în Piața Unirii
Aproximativ 50 de clujeni au ieșit în Piața Unirii pentru a lua parte la unul dintre cele mai liniștite proteste din ultimii ani, din Cluj-Napoca. Teoretic, aceștia au cerut demisia vicepremierului Gabriel Oprea și lămuriri cu privire la moartea agentului Bogdan Gigina, cel care a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce se afla într-o misiune de fluidizare a traficului pentru coloana oficială a vicepremierului. Aproximativ în paralel, Comunitatea Motocicliștilor a organizat un marș la care au luat parte aproximativ 100 de persoane.
Agentul Bogdan Gigina de la Birgada Rutieră a Capitalei a decedat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe carosabil. El se afla în timpul unei misiuni de fluidizare a traficului și făcea parte din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. Ulterior, martorii și alți colegi ai polițistului au declarat sub protecția anonimatului că nu era justificată folosirea coloanei oficiale de către vicepremier, cu atât mai puțin includerea unui motociclist în coloană, în contextul în care carosabilul era umed.
Lipsa de reacții oficiale a stârnit noi nemulțumiri din partea societății civile, însă puțini au fost cei care au ajuns în Piața Unirii. Cei aproximativ 50 de oameni care au venit în cele din urmă au plecat după aproximativ 40 de minute, timp în care au socializat, au vorbit cu presa și au schimbat impresii despre situația vicepremierului Gabriel Oprea.
“Am văzut apelul pe Facebook. Vreau ca lucrurile să fie normale în această țară și din acest motiv am venit. Oprea trebuia să aibă onoarea să demisioneze. Nu va fi o anchetă obiectivă în condițiile în care el este șeful celor care fac ancheta”, crede unul dintre protestatari.
“E nevoie de transparență și trebuie să știm motivele acele deplasări. Dacă plătesc impozite, normal este să am drepturi. E inacceptabil ca un ministru să folosească coloana oficială pentru nunți. Noi, opinia publică, trebuie să îi sancționăm pe cei care se cred mai șmecheri decât noi”, este de părere un alt protestatar.
Comunitatea Motocicliștilor a fost ceva mai “vocală”. Aceștia au organizat un marș pe motociclete la care au luat parte aproximativ 100 de persoane.
Marșul a început din parcarea Sălii Sporturilor, pe traseul Sala Sporturilor „Horia Demian” – Bulevardul Eroilor – Calea Dorobanților – Strada Traian Vuia (și revenire) – Strada Teodor Mihali – Strada Albac – Strada C-tin Brâncuși – Calea Turzii – Strada Observatorului – Strada Frunzișului – Strada Plopilor – Sala Sporturilor „Horia Demian”.