Cupa României / S-a stabilit programul 16-imilor
Federaţia Română de Fotbal a stabilit programul şi orele de disputare ale meciurilor din faza 16-imilor de finală ale Cupei României. Astfel, CFR Cluj va intra prima în competiţiei, marţi, 22 septembrie. Feroviarii vor evolua în deplasare la CS Baloteşti, de la ora 16.30. Echipa lui Francisc Dican traversează o perioadă foarte bună şi are ca obiectiv câştigarea unui trofeu (Cupa României, sau Cupa Ligii) la finalul acestui sezon.
„Faptul că suntem în insolvenţă nu ne împiedică să luptăm pentru un trofeu. Am fost obişnuiţi să câştigăm trofee şi acest lucru trebuie să continue. Clubul este într-o fază de reconstrucţie, dar jucătorii trebuie să se reobiţnuiască să lupte pentru performanţe”, a declarat preşedintele vişiniilor Iuliu Mureşan. Universitatea Cluj va primi vizita campioanei şi deţinătoarei Cupei României, Steaua Bucureşti, joi, 24 septembrie.
Meciul se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 20.30. Cele două formaţii au disputat finala trofeului în această vară, adjudecat de Steaua după 3-0 în meciul de pe Arena Naţională. Pentru „Şepcile roşii” această partidă este o palidă consolare după ce FRF a mutat, în luna mai, finala la Bucureşti, deşi iniţial se stabilise ca aceasta să se joace la Cluj-Napoca.
„Nu mai sunt aceleaşi abordări, pentru că în cazul noastru am schimbat o echipă întreagă. Noi am pornit pe un drum nou, în Liga 2 şi avem un proiect pe termen lung, acela să creştem jucători şi să reformăm o echipă valoroasă. E drept că Nici Steaua nu mai este aceaşi din finala din vară, dar rămâne totuşi campioana României. Însă, în Cupa României s-au mai întâmplat minuni. De ce să nu credem şi noi în calificare. Steaua are probleme mari, dar rămâne o echipă foarte valoroasă, mult peste ceea ce suntem noi în momentul de faţă”, a spus Marius Popescu, antrenorul Universităţii Cluj.
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare de la 11 metri. Conform regulamentului de organizare, în cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net.
Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.