Consiliul Local dă un teren de 1, 5 hectare pentru parcarea Emerson
Discuţii foarte aprinse astăzi în Consiliul Local Cluj-Napoca privind contribuţia la majorarea capitalului social al TETAROM cu un teren de circa 1, 5 hectare pe care cei de la Emerson doresc să amenajeze o parcare. Primarul Emil a ajuns să se certe în plen cu şefa Serviciului Patrimoniu, Iulia Ardeuş.
Prin proiectul de hotărâre se propune însuşirea raportului cadastral pentru teren care să repreyinte contribuţia Consiliului Local la majorarea de capital al Tetarom.
”Sigur că orice asociere porneşte cu bună credinţă dar pentru că deja avem o experienţă cu Cartierul Tineretului vrem să ne asigurăm că nu ajungem într-o situaţie similară. Ce îi împiedică pe cei de la Tetarom ca la un moment dat să vândă acest teren”, a precizat consilierul Claudia Anastase.
”Proiectul de hotărâre supus spre dezbatere propune ca majorarea de capital care se face în mod normal în doi paşi să fie condensată într-unul singur, mai exact se face simultan aportul de capital cu renunţarea la dreptul de preferinţă din partea celorlate UAT-uri. Articolul 7 din proiect nu condiţionează ca termen subscrierea de teren ci ridicp o problemă referitor la faptul că noi nu avem reprezentant în Consiliul de Administraţie al Tetarom şi că ar fi necesar ca cel care ne reprezintă în Adunarea Generală a Acţionarilor să ridice problema înstrăinării de patrimoniu şi să susţină poziţia noastră la adunarea genertală din 27 mai. Nimeni nu ne împiedică să cerem o analiză şi modificarea statutului Tetarom”, a spus Iulia Ardeuş.
Moment în care primarul a izbucnit nemulţumit. ”Dacă vrem să găsim nod în papură sigur vom găsi, dar să nu uităm că este vorba despre un investitor care are 3000 de angajaţi clujeni pentru care vrea să amenajeze pe acest teren o parcare. Nu putem acum să le spunem că trebuie să stăm doi ani după toate UAT-urile şi moddificarea statutului. Şi rog executivul să nu mai vorbească în numele meu fără a fi informat înainte. Eu am discutat alături de doamna Ardeuş cu cei de la Tetarom şi Emerson despre acest lucru şi nu m-am grăbit să promovez acest proiect până nu s-au îndeplin it toate procedurile. Şi azi aud pentru prima dată acest punct de vedere al celor de la Patrimoniu. Direcţie care dacă era aşa de îngrijorată trebuia să mă informeze despre această propunere de modificare a statutului Tetarom care mi se pare forţată. eu am discutat cu cei de la Tetarom şi Emerson ţşi ler-am promis că pun pe ordinea de zi proiectul în mai şi doresc să mă ţin de promisiune”, a spus Boc.
Discuţiile au continuat minute în şir, până când s-a decis asupra unei variante de compromis. Respectiv consilierul Florin Gliga a fost mandatat să reprezinte CL la Adunarea Generală a Tetarom şi acolo să susţină prin mandat solicitarea Consiliului Local de modificare a statutului Tetarom astfel încât tranzacţiile cu mijloace fixe din patrimoniul societăţii să nu se poată face decât cu 95% din votul acţionarilor.
Hotărârea a fost aprobată cu 20 de voturi pen tru şi cinci abţineri.