Un medic clujean se alătură specialiștilor în domeniul piciorului diabetic recunoscuți la nivel mondial

Dr. Norina A. Gâvan

Președintele proaspăt-înființatei Asociații de Podiatrie, dr. Norina A. Gâvan, a fost cooptată în Grupul Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic (IWGDF) din cadrul Federației Internaționale de Diabet (IDF).

Dr. Norina A. Gâvan se alătură astfel unor specialiști în domeniul piciorului diabetic recunoscuți la nivel mondial precum: Dr. Vilma Urbancic, Pod. Margreet Van Putten, Pod. Sue Tulley, Pod. Mounia Sabasse, Dr. Abdul Basit, Dr. Anna Korzon, Dr. Alexandra Jirkovska, Dr. Lawrence Harkless, Pod. Carine Haemels, Pod. Neil Baker.

Din postura de membru al IWGDF, dr. Gâvan va contribui la crearea unui program educațional dedicat asistenților medicali care vor fi implicați în îngrijirea piciorului diabetic.

Recunoaștere internațională

„Numirea mea în cadrul Grupului Internațional de Lucru pentru Piciorul Diabetic al Federației Internaționale de Diabet îmi confirmă că înființarea Asociației de Podiatrie nu a rămas fără ecou internațional. Recunoașterea demersului nostru din partea celei mai importante organizații la nivel mondial din sfera diabetului mă onorează și ne motivează. Implementarea de programe educaționale prin care asistenții medicali din România se vor specializa în podiatrie va fi cu sigurantă facilitată prin implicarea mea directă în grupul de lucru dedicat din cadrul Federației Internaționale de Diabet”, a declarat Norina A. Gâvan, Președinte al Asociației de Podiatrie.

Lansată recent la Cluj-Napoca, Asociația de Podiatrie își propune să dezvolte specialitatea de podiatrie în rândul asistenților medicali și să creeze meseria de podiatru în România. Odată cu înființarea Asociației de Podiatrie, România se alătură înițiativei internaționale prin care se urmărește extinderea acestei specialități și pregătirea de profesioniști în prevenirea și tratarea afecțiunilor picioarelor.

Podiatria este recunoscută ca specialitate în 19 țări la nivel mondial, numărul specialiștilor în podiatrie ridicându-se la peste 100.000. Prin includerea podiatrilor în echipa implicată în îngrijirea persoanelor cu diabet zaharat, numărul de amputații poate fi redus cu până la 85%, conform Federației Internaționale de Diabet.

Distribuie:

Postaţi un comentariu