Ambasadorii sportului. Bogdan Bob Rădulescu: „Sunt pregătit pentru orice, inclusiv pentru proba de alergare cu nevasta-n spate, cu capu-n jos. Avem de aia, nu?”

Bogdan Bob Rădulescu / Foto: tedxeroilor.com

Avertisment! Acest interviu nu este unul cenzurat, ci din contră, este unul cât se poate de epic. Are de toate: umor, emoție, sensibilitate, și nu în ultimul rând, sinceritate. Este un interviu atipic, la fel ca protagonistul său, actorul Bogdan Bob Rădulescu, unul dintre ambasadorii campaniei „Be great. Inspire others top follow you!”, lansată de principalul partener al Maratonului Internațional Cluj-Napoca, AROBS Transilvania Software, cu scopul de a-i ajuta pe copiii și tinerii care suferă de insuficiență renală cronică să aibă o viață mai bună. La finalul competiției sportive, tricourile celor 15 ambasabori ai sportului vor fi scoase la licitație. Atenție, fetelor! Bogdan este dispus să fie scos chiar el la licitație pentru ca această campanie să își atingă scopul! Dar până atunci, haideți să aflăm mai multe despre el, să vedem, merită sau nu să fie licitat? 🙂

Reporter: Povestea ta legată de sport este una atipică, plină de umor. Îți amintești prima fugă sănătoasă din copilărie? De cine ai alergat?

Bogdan Rădulescu: Chiar pe prima nu mi-o amintesc. Dar știu când am fugit prima data de țiganii din Iris unde ne mutasem cu familia când aveam 8 ani. Mama…ce bătaie mi-am luat de la niște pirande cu rochii înflorate! Motivul? …Nou venit în cartier, cred ca era welcome party-ul tradițional. Îmi amintesc când fugeam din livada de cireși și meri, urmăriți de paznici nebuni și cu pari în mână mai mari decât noi. Era un joc de-a șoarecele și pisica. Ba ne prindeau și ne căfteau, ba scăpam…Îmi amintesc odată când ne-au prins paznicii la mere și s-au gândit să ne pedepsească în cel mai umilitor fel. Ne-au luat merele, ne-au dezbrăcat în pielea goala și ne-au trimis din livadă acasă, desculți, pe jos. Iar noi, după primii pași ne-am dat seama că… ne împungeau pietrele la tălpi. Și nu le-am cerut nimic altceva decât tenișii, să putem călca liniștiti pe drum. Și câte și mai câte…

Reporter: După cum mărturisești în filmulețul Campaniei „Be great. Inspire others to follow you”, toată viața ai alergat de cineva. Când s-au inversat rolurile și ai început să alergi după ceva/ cineva?

Bogdan Rădulescu: Știi când? Să știi că-mi amintesc exact. Când esti tânăr și evident, prost, vrei să fii altcineva, să fii pe placul și pe gustul lumii! Dar nu ești tu cu adevărat, ești o mască cu care speri să atragi și să cucerești. Mi-am pus masca de mic și alergam după oameni. Și când am obosit de atâta alergat și de atâtea eșecuri, mi-am dat jos masca și-am zis: ăsta-s eu cu adevărat! Cine mă place, bine, cine nu… să fie sanatos. Și atunci, oprit fiind, s-au întors oamenii pe care-i alergasem sau au venit alții noi. Pentru că le plăcea omul adevărat, fără masca. Dar masca jos am dat-o târziu… când m-am maturizat și-am ajuns și eu să gust cel mai prețios dar al trecerii anilor: înțelepciunea.

Reporter: De ce alergi este deja o întrebare clasică. Nu te voi întreba asta, ci la ce te gândești când alergi?

Bogdan Rădulescu: În permanența mă gândesc: oare asta-i câcat de câine? Hop, să nu-l calc. Uite la bou’ asta cum o parcat, acuma pe unde trec? Oare ăsta se urcă pe mine cu mașina? Pffff…. ce craci faini are tipa asta, wooow, ce-i sar sânii…mmmm…. ce bine miroase, uite-un câine, sper că nu iese pe stradă, ba o ieșit, fuuuuuugiiiiiiii!!!!!!

Reporter: Cum se împacă actoria cu sportul? Cât timp reușești să dedici sportului într-o săptămână?

Bogdan Rădulescu: Actoria se împacă grozav cu sportul. Actorul e un model de om, de imagine, de comportament, e un reper al societății. Sau cel puțin așa era mai demult și așa ar trebui să fie… deci e obligatoriu ca un actor să se ocupe și de trupul lui și de suflet și de minte. Iar ca și număr de zile alocate sportului… n-am calculat niciodată, dar dacă iau în considerare faptul că mi-am făcut casă în panta și are nu mai puțin de 46 de scări din garaj până pe terasă… fac zilnic sport, cam 16 ore, deci 7 zile din 7, clar!

Reporter: Ai reușit să îi mobilizezi și pe colegii tăi de la Epic Show să ți se alăture și să participe la o probă din cadrul celei mai mari competiții de alergare din Transilvania?

Bogdan Rădulescu: Desigur ca i-am mobilizat. Iar rezultatele sunt clare: Cucu are repetiție sau piesă, Tibi are ceva de citit și de scris, iar Dragoș merge oricum la sală toată ziulica. Druidul, editorul nostru…face sport cât nu facem noi toți la un loc, doar că la butoane în jocurile on-line.

Reporter: Anul acesta, maratonul are o latură socială. Sportivii profesioniști sau amatori vor alerga pentru cauza copiilor și tinerilor care suferă de insuficiență renală cronică, pentru a le oferi o viață mai bună. Când crezi că va ajunge România la un grad suficient de dezvoltare, încât să le ofere acestor tineri șansa la o viață normală?

Bogdan Rădulescu: N-aș vrea să fiu realist, că nu ne ajută. O să fiu optimist și-ți spun sincer că deja suntem pe drumul cel bun și fiecare proiect de acest gen atrage simpatie și implicare, se dezvoltă de la an la an, include comunitatea și cândva… curând sper, vor avea cu toții o viață normală!

Reporter: Ești unul dintre ambasadorii sportului în cadrul campaniei lansate de Arobs Transilvania Software. Ce mesaj le transmiți celor care vor licita unul dintre cele 15 tricouri?

Bogdan Rădulescu: Vreau să le mulțumesc în primul rând! Și vreau să știe că banii pe care-i donează pentru tricou contează enorm pentru copiii aflați în suferință. Și mai vreau să stie că gestul lor e adevărata umanitate și expresie a Raiului. Să faci bine cât poți de mult!  Și mai vreau să știe că dacă vor… ma las și eu licitat, numai să ne atingem scopul.

Reporter: La ce probă vei participa?

Bogdan Rădulescu: Nu știu încă, aflu mâine dimineață, dar sunt pregătit pentru orice, inclusiv pentru proba de alergare cu nevasta-n spate cu capu-n jos. Avem de aia, nu? Sper!

Citiți și: Ambasadorii sportului. 15 povești de viață, 15 tricouri, o licitație și sute de zâmbete pe fețele copiilor care suferă de insuficiență renală cronică

Distribuie:

Postaţi un comentariu