MasterChef, la Răzvănărie. Show culinar și două sortimente noi de clătite
Au trecut aproape trei luni de când Răzvănăria și-a deschis porțile la Cluj-Napoca, iar povestea dulce continuă. Și se diversifică. Astăzi nu numai că s-a lansat o nouă clătită, Clătita lui Tudor, dar s-au cumpărat și 20 de „Clătite în așteptare”. Dar să le luăm pe rând.
Afară este soare, un soare cu dinți. E precaut că doar e vineri. Vineri, 13. În fața Răzvănăriei a apărut o băncuță. Când ajungi în dreptul ei, mirosul dulce – aromat te poftește înăuntru. Reziști cu greu tentație, iar partea dificilă începe abia după ce ai intrat în „lumea clătitelor”. Oare ce sortiment să alegi?
Astăzi, gazdelor li s-a alăturat un invitat special: Tudor Marcu, finalistul ediției a patra a show-ului Master Chef. „Tudor a venit într-o după amiază la Răzvănărie și i-a plăcut. Am stat vreo două ore de povești. A încercat să facă niște clătite și i-a plăcut. A venit cu ideea să facem odată clătite toată ziua. Ne-am gândit să facem o sărbătoare din acest lucru. Tudor are măestria unui Master Chef. Noi învățăm de la el, e foarte grijuliu cu toate, îmi place mult cum lucrează. Ne bucurăm mult de prezența lui. Tudor e clujean și cred că e important ca oamenii din comunitate să se sprijine și să își ofere o mână de ajutor. Punem fiecare umărul la lucruri bune”, spune Răzvan Rusu, tânărul anteprenor care a pus pe picioare o fabrică de dulceață la Indicel Pădure, dar și Răzvănăria, locul dulce din centrul Clujului.
Clătita lui Tudor
Iar pentru a marca prezența lui Tudor la Răzvănărie, pe tăblița unde sunt afișate sortimentele, a apărut o nouă clătită care îi poartă numele. „Este o clătită făcută de mine și poate conține fructe, nuci, ciocolată, este un mix de mai multe ingrediente, în funcție de ceea ce își dorește clientul. Astăzi toată ziua am preparat Clătita lui Tudor. Îmi place, e frumos aici. Am învățat să fac clătite la plită, făceam doar la tigaie. La plită e mai greu”, explică acesta.
Aluatul curge pe plitele încinse, clătitele se coc în tihnă. Clienții vin și așpteaptă cuminți. Nimeni nu se grăbește. Atmosfera „de acasă” nu poate fi ignorată.
Clătite în așteptare
„După modelul cafelei, acum există și clătitele în așteptare. Ne-am gândit împreună cu Tudor la acest lucru. De astăzi, clienții pot comanda o clătită în așteptare. Nu o vom face pe loc, pentru că, spre deosebire de cafea, nu se poate păstra în aceleași condiții. Numele cumpărătorilor vor fi afișat aici, pe un post-it, iar aceste clătite vor fi oferite persoanelor care au într-adevăr nevoie de ele. Avem deja 20 de clătite în așteptare. Urmează să găsim persoanele care au nevoie. Pentru mulți o clătită este un lux”, explică Alexandra Farago, prietena și totodată partenera de afaceri a lui Răzvan.
Răzvănărie mobilă
De la inaugurare până în prezent, Răzvănăria s-a dezvoltat armonios. „Am crescut destul de bine în trei luni. E multă muncă. E singurul loc din Cluj unde se fac exclusiv clătite și se vinde dulceață. E mult mai greu de promovat, noi fiind un concept nou pe piață. Trebuie să îți găsești publicul, să îl iei de mânuță și să îl aduci aici. Odată ce l-ai adus, revine. Cea mai mare surpriză a fost chiar săptămâna aceasta când am primit o comandă de 200 de clătite de la o firmă, pentru micul dejun, de livrat la ora 8:30. Ne-am trezit la ora 4:00 și am venit să facem clătitele. Oamenii au fost extrem de entuziasmați și noi la fel”, povestește Răzvan.
La vară, cei doi doresc să implementeze și o Răzvănărie mobilă, care să le ofere și mai multe momente de răsfăț clujenilor .
Aflați povestea Răzvănăriei, urmând linkul de mai jos.
“Show” culinar cu clatite overpriced.
Urmeaza show culinar cu oua fierte, iar apoi cartofi prajiti.