Cele mai aşteptate filme ale anului 2015

Actriţa Jennifer Lawrence, protagonista seriei de filme "Jocurile foamei/ Hunger Games", este vedeta pe care spectatorii de cinema au declarat că îşi doresc cel mai mult să o vadă, pentru al doilea an la rând, potrivit sondajului Fandango, realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane.

Ca de fiecare dată la început de an, ne facem liste cu dorinţe, lucruri pe care vrem să le obţinem, locuri pe care dorim să le vedem, obiective de atins, cărţi de citit… iar cinefilii adevăraţi se gândesc şi la filmele pe care abia le aşteaptă.

Filmele anului 2015 sunt multe şi acoperă toate genurile, deci şi toate categoriile de public. Vom avea pelicule din serii celebre, precum „Jocurile foamei”, „Terminator” sau „Războiul stelelor”. Îi vom revedea pe Minioni, dar şi pe dinozaurii din „Jurassic Park”.

Una peste alta, experţii de la Hollywood se aşteaptă ca 2015 să fie un an foarte profitabil pentru studiourile de film americane. Mai exact, speră să fie aşa, având în vedere că 2014 a fost unul dintre cei mai slabi ani din ultimele două decenii; încasările de la box office-ul global au scăzut cu 5, 2% în 2014, iar prezenţa spectatorilor în sălile de cinema a fost cu 6% mai mică decât în anii anteriori, deşi au fost lansate mai multe blockbustere, după cum arată o analiză a revistei „Variety“.

Speranţe pentru 2015

Şi în 2014 am avut parte de blockbustere precum SF-ul  „Guardians of the Galaxy/ Gardienii galaxiei“, filmul de animaţie „The Lego Movie/ Marea aventură Lego“ şi basmul „Maleficent“, însă acestea nu au avut succesul aşteptat. Pe de altă parte, „The Amazing Spider-Man/ Uimitorul Om-Păianjen“ şi „The Hunger Games/ Jocurile foamei“ au înregistrat încasări impresionante la nivel mondial, dar tot nu au reuşit să se ridice la nivelul precedentelor filme.

Care ar fi explicaţiile? Una dintre ele, spun specialiştii, este faptul că cinematograful nu mai este singura posibilitate de distracţie. Tinerii de azi au tehnologia la degetul mic, iar posibilităţile sunt nelimitate. Dispozitivele digitale şi televiziunea îngroapă încet-încet cinematografele, astfel că Hollywood trebuie să producă nişte filme cu adevărat spectaculoase, ca să mai atragă publicul în faţa marilor ecrane. Pariurile se pun pe noile capitole din „The Avangers/ Răzbunătorii“, „Jurassic Park“, „James Bond“ sau „The Hunger Games/ Jocurile foamei“.

În aceste condiţii, anul 2015 este unul al „marilor speranţe”. Şi nu începe rău, având în vedere că trailerul celui de-al şaptelea film din franciza „Star Wars/ Războiul stelelor“, „Star Wars: The Force Awakens“, a fost vizualizat, doar în primele 72 de ore de la debut, de peste 40 de milioane de persoane, deşi nu dezvăluia mai nimic.
Să vedem, deci, cu ce ne vor uimi studiourile hollywoodiene în acest an…

"Star Wars: Episode VII - The Force Awakens",   cea mai nouă peliculă a francizei "Războiul Stelelor",    este cea mai aşteptată producţie cinematografică din 2015 de către publicul din Statele Unite ale Americii,   potrivit unui sondaj efectuat de Fandango,   o companie care vinde bilete de cinema. Noul film din seria "Războiul Stelelor",   care este primul produs de Walt Disney Co,   va fi lansat în cinematografe pe 18 decembrie,   regia fiind semnată de cineastul J.J Abrams,   cunoscut pentru realizarea filmelor din seria "Star Trek".

“Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”, cea mai nouă peliculă a francizei “Războiul Stelelor”, este cea mai aşteptată producţie cinematografică din 2015 de către publicul din Statele Unite ale Americii, potrivit unui sondaj efectuat de Fandango, o companie care vinde bilete de cinema. Noul film din seria “Războiul Stelelor”, care este primul produs de Walt Disney Co, va fi lansat în cinematografe pe 18 decembrie, regia fiind semnată de cineastul J.J Abrams, cunoscut pentru realizarea filmelor din seria “Star Trek”.

Poveşti de ianuarie

În luna ianuarie, una dintre principalele pelicule ar trebui să fie „Into the Woods/ În inima pădurii“, un film pentru „copiii de toate vârstele”, în regia lui Rob Marshall. Având în vedere că premiera filmului a avut loc pe 25 decembrie 2014, a intrat în vizorul criticilor şi pentru premii – Meryl Streep a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Filmul este inspirat de musicalul omonim de pe Broadway, răsplătit cu premiul Tony, şi reprezintă o combinaţie a unora dintre cele mai cunoscute poveşti ale copilăriei: „Scufiţa Roşie“, „Cenuşăreasa“, „Jack şi vrejul de fasole“, „Rapunzel“. În această lume de basm se desfăşoară povestea unui băcan şi a soţiei lui (James Corden şi Emily Blunt), care vor să-şi întemeieze o familie, dar sunt blestemaţi de o necruţătoare vrăjitoare (Meryl Streep). Johnny Depp este Lupul cel rău, Chris Pine este Făt-Frumos, iar Anna Kendrick – Cenuşăreasa.

Un alt film mult-aşteptat, pe care deja l-am văzut nominalizat şi câştigător la Oscar, respectiv Globurile de Aur, este „Birdman/ Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“, în regia lui Alejandro González Iñárritu. Este vorba despre o comedie neagră care prezintă povestea actorului Riggan Thomson (Michael Keaton), celebru odinioară pentru rolul unui îndrăgit supererou, care realizează că dispare încet-încet din amintirea fanilor. Într-o încercare disperată de a reatrage atenţia şi de a realiza ceva apreciat atât de colegii de breaslă, cât şi de publicul larg, Riggan plănuieşte o piesă pe Broadway. Filmul a fost foarte bine primit de critici, care au aplaudat  regia, scenariul, imaginea, muzica şi jocul actoricesc, cu precădere cel al lui Michael Keaton şi Edward Norton. Majoritatea specialiştilor îl dau pe Keaton ca favorit la premiul Oscar pentru Cel mai bun actor, iar filmul a fost descris ca „o satiră la adresa showbiz-ului“.

Aventuri şi război

La sfârşit de ianuarie avem „Unbroken/ De neînvins“, un film regizat de Angelina Jolie, o dramă de război neglijată de Globurile de Aur şi de Oscaruri – pe nedrept, susţin multe voci. Povestea filmului este bazată pe bestseller-ul „Seabiscuit: An American Legend“, semnat de Laura Hillejbrand, şi îl are în centru pe atletul olimpic şi veteran de război Louis Zamperini, care a supravieţuit pe o plută timp de 47 de zile, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în Oceanul Pacific. După ce a reuşit să ajungă pe o insulă japoneză, soldatul american a fost capturat şi încarcerat ca prizonier de război şi a fost supus torturilor japonezilor timp de doi ani.

La final de ianuarie îl vedem pe Johnny Depp într-un alt rol,   în pelicula „Mortdecai”,   o adaptare a cărții „The Mortdecai Trilogy” semnată de Kyril Bonfiglioli

La final de ianuarie îl vedem pe Johnny Depp într-un alt rol, în pelicula „Mortdecai”, o adaptare a cărții „The Mortdecai Trilogy” semnată de Kyril Bonfiglioli

Tot la final de ianuarie îl vedem pe Johnny Depp într-un alt rol, în pelicula „Mortdecai”, o adaptare a cărţii „The Mortdecai Trilogy“ semnată de Kyril Bonfiglioli. Aceasta îl prezintă pe faimosul dealer de obiecte de artă Charles Mortdecai, care porneşte în căutarea unui tablou furat despre care se zvoneşte că ar conţine un cod secret, cheia spre aurul ascuns al naziştilor. Pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit, eroul trebuie să păcălească răufăcători ruşi, agenţi secreţi ai MI5, un terorist internaţional, dar şi pe superba sa soţie, Johanna (Gwyneth Paltrow).

Nu în ultimul rând, aşteptăm cu interes drama „The Imitation Game/ Jocul codurilor“, despre care am auzit, de asemenea, atât la Globurile de Aur, cât şi la Oscaruri. Actorii Benedict Cumberbatch şi Keira Knightley au fost îndelung lăudaţi pentru interpretările din pelicula ce îl prezintă pe Alan Turing, genialul matematician care a spart codul Enigma, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Dramă, SF, erotism

Bradley Cooper în rolul principal din „American Sniper“, peliculă regizată de legendarul Clint Eastwood, este la fel de lăudat şi apreciat de critici. „American Sniper“ este o adaptare a romanului biografic omonim scris de fostul lunetist Chris Kyle. În cariera sa militară de zece ani, Kyle a bătut recordul la ţinte doborâte, fapt ce i-a determinat pe insurgenţii irakieni să pună o recompensă pe capul său. Perseverenţa sa la datorie i-a distrus însă căsnicia şi legătura cu membrii familiei, arată cinemagia.ro.

Printre alte titluri aşteptate cu nerăbdare de spectatorii americani se află thrillerul erotic "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey".

Printre alte titluri aşteptate cu nerăbdare de spectatorii americani se află thrillerul erotic “Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey”.

Celebrii fraţi Andy şi Lana Wachowski ne vor aduce în februarie „Jupiter Ascending/ Ascensiunea lui Jupiter“, un film care îi are în rolurile principale pe Channing Tatum şi Mila Kunis. Filmul science fiction se concentrează asupra unei femei de serviciu din Chicago, Jupiter Jones (Mila Kunis), care descoperă că destinul ei este unul măreţ, după ce este găsită de un fost soldat modificat genetic – Caine (Channing Tatum).
Şi tot în februarie vom putea vedea, în sfârşit, ecranizarea unei cărţi care a făcut valuri şi a devenit un adevărat fenomen editorial: „Fifty Shades of Grey/Cincizeci de umbre ale lui Grey“. Trilogia scrisă de E.L. James s-a vândut mai bine decât „Harry Potter“ şi „Codul lui Da Vinci“, iar adaptarea cinematografică se pare îi calcă pe urme, având în vedere că a avut cel mai vizionat trailer al anului 2014, cu 93 de milioane de vizualizări.

Actorii Dakota Johnson, în rolul naivei Anastasia Steele, şi Jamie Dornan, în rolul lui Christian Grey, iubitul miliardar şi sadomasochist, se află în centrul acestei drame erotice care doreşte să readucă publicul feminin în cinematografele din întreaga lume.

Acţiune de primăvară

Ultimul film al actorului Paul Walker, decedat în noiembrie 2013, va rula în cinematografe în luna aprilie. „Furious şi iute 7“ este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O’Conner, care încearcă să îşi facă o nouă viaţă; totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Mai mult, Dominic Toretto încearcă să rezolve problema morţii lui Han, fost membru al grupării Toretto, şi să răzbune pierderea.

În luna mai, îl vom revedea şi pe Robert Downey Jr., în „The Avengers: Age of Ultron/ Răzbunătorii: Sub semnul Ultron“. Doritor să se retragă din activitate ca Iron Man, Tony Stark îl creează pe Ultron, un robot dotat cu o uimitoare inteligenţă artificială. Acesta ar trebui să evalueze pericolele şi să controleze armata de roboţii lui Stark, doar că Ultron va declara curând război rasei umane. „Răzbunătorii” sunt singurii în stare să ţină piept extraordinarei ameninţări – Iron Man, Căpitanul America, Thor, Văduva Neagră şi Hulk vor avea nevoie de resurse ieşite din comun, dar şi de multă şiretenie pentru a-l înfrunta pe genialul robot, în stare să controleze minţile oamenilor şi să emită distrugătoare radiaţii şi unde electromagnetice, după cum arată cinemagia.ro.

Şi tot în luna mai revine „Mad Max”, de data aceasta cu Tom Hardy şi Charlize Theron în rolurile principale. Filmul de acţiune „Mad Max: Fury Road“ este cel de-al patrulea din franciza post-apocaliptică, semnată de regizorul laureat al premiului Oscar George Miller.

Dinozauri şi roboţi. Şi Minioni

„Jurassic World“, a patra parte a seriei de filme cu dinozauri produsă de celebrul Steven Spielberg, promite adrenalină şi teroare, în luna iunie. Adaptarea originală a romanului din 1900 al lui Michael Crichton, filmul „Jurassic Park“ din 1993 a avut încasări de 915 milioane de dolari la nivel mondial şi două continuări: „The Lost World: Jurassic Park/ Lumea dispărută: Jurassic Park“ (1997) şi „Jurassic Park III“ (2001).

În iulie, Arnold Schwarzenegger revine în „Terminator: Genisys“, cea de-a cincea parte a seriei „Terminator“. Vom vedea o cursă infernală a lui John Connor, care va ajuta forţele militare din trecut să lupte împotriva roboţilor care au găsit o cale de a transporta înapoi în timp şi alte maşinării de calibru mai mare.

Şi după atâta acţiune, ne vom distra cu „Minionii”, simpaticele personaje pe care le-am cunoscut în cele două producţii „Despicable Me/Sunt un mic ticălos“. Ceata de minioni, în frunte cu Stuart, Kevin şi Bob, se află, încă de pe vremea dinozaurilor, în căutarea unui stăpân malefic. Până la urmă, aceştia ajung în New York, după ce au servit un dinozaur, un faraon egiptean, pe Dracula şi chiar pe Napoleon, contribuind involuntar la dispariţia fiecăruia. „A găsi un stăpân este un lucru uşor de făcut. Păstrarea lui este un lucru complicat“, se specifică în trailer.

James Bond, Katniss şi Războiul Stelelor

Toamna îl readuce pe marile ecrane pe Agentul 007, în pelicula „Spectre”. Alături de Daniel Craig şi Christoph Waltz le vom vedea pe frumoasele actriţe Monica Bellucci şi Léa Seydoux, care vor interpreta rolurile principale feminine în cel de-al 24-lea film din franciza de succes „James Bond“.

SF-ul  „The Hunger Games: Mockingjay – Part 2/ Jocurile foamei: Revolta Partea a II-a“ este cea de-a patra şi ultima parte a seriei de succes „The Hunger Games/ Jocuri foamei“ şi va rula pe marile ecrane în luna noiembrie. În centrul districtelor răzvrătite se află în continuare Capitoliul, reşedinţa preşedintelui Snow. Devine evident că numai moartea acestuia va sfârşi tirania în Panem, aşa că un commando condus de Katniss (Jennifer Lawrence) are ca ţintă capturarea inamicului lor de moarte.

Robert Downey Jr,   care va reveni în 2015 ca Tony Stark/ Omul de Oţel în continuarea peliculei cu super-eroi "Răzbunătorii/ The Avengers" din 2012,   produsă de Disney,   este actorul pe care spectatorii americani de cinema vor cel mai mult să-l revadă pe marele ecran,   potrivit Fandango.

Robert Downey Jr, care va reveni în 2015 ca Tony Stark/ Omul de Oţel în continuarea peliculei cu super-eroi “Răzbunătorii/ The Avengers” din 2012, produsă de Disney, este actorul pe care spectatorii americani de cinema vor cel mai mult să-l revadă pe marele ecran, potrivit Fandango.

Vom încheia anul cinematografic cu „Star Wars: Episode VII – The Force Awakens“, al şaptelea film din franciza de succes „Războiul stelelor“, iar actorii din distribuţia originală – Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill – îşi vor relua rolurile. Acţiunea din noul lungmetraj, care îi mai are în distribuţie pe actorii Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Adam Driver şi Oscar Isaac, se va petrece la 30 de ani după evenimentele relatate în filmul din 1983 „Star Wars: Return of the Jedi/ Războiul stelelor: Întoarcerea lui Jedi: Ediţie Specială“.

Alte filme de aşteptat în 2015:

„Chappie” (martie)

„Tomorrowland” (mai) – cu George Clooney şi Hugh Laurie

„San Andreas” (mai) – cu Dwayne Johnson, Carla Gugino

„Inside Out” (iunie) – o nouă animaţie Pixar

„Ted 2” (iunie)

„Ant-Man” (iulie) – cu Paul Rudd, Evangeline Lilly

„Crimson Peak” (octombrie) – regia Guillermo del Toro

„The Martian” (noiembrie) – cu Matt Damon

„The Good Dinosaur” (noiembrie) – încă o animaţie Pixar

„Misiune Imposibilă 5” (25 decembrie – dar la noi premiera va fi abia în 2016)

[stextbox id=”custom”]

Lista nominalizărilor pentru premiile Oscar 201

  • Cel mai bun film:

American Sniper

“American Sniper”, de Clint Eastwood, “Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, “Boyhood”, de Richard Linklater, “The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, “The Imitation Game”, de Morten Tyldum, “Selma”, de Ava DuVernay, “The Theory of Everything”, de James Marsh, şi “Whiplash”, de Damien Chazelle

  • Cel mai bun actor în rol principal:

SteveCarellFoxcatcherPhotoCall

Steve Carell pentru rolul din “Foxcatcher”, Bradley Cooper, pentru interpretarea din “American Sniper”, Benedict Cumberbatch, pentru  “The Imitation Game”, Michael Keaton, pentru “Birdman”, iar Eddie Redmayne, pentru  “The Theory of Everything”.

  • Cea mai bună actriţă în rol principal:

Marion Cotillard pentru rolul din “Deux jours, une nuit”, Felicity Jones pentru “The theory of everything”, Julianne Moore pentru “Still Alice”, Rosamund Pike pentru “Gone Girl”, Reese Witherspoon pentru “Wild”.

  • Cea mai bună regie:

filming-scenes-for-movie-birdman-06

Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului “Birdman”, Richard Linklater, pentru “Boyhood”, Bennett Miller, pentru “Foxcatcher”, Wes Anderson, pentru “The Grand Budapest Hotel”, iar Morten Tyldum, pentru “The Imitation Game”.

  • Cel mai bun actor în rol secundar:

Robert Duvall (“The Judge”), Ethan Hawke (“Boyhood”), Edward Norton (“Birdman”), Mark Ruffalo (“Foxcatcher”), J.K Simmons (“Whiplash”)

  • Cea mai bună actriţă în rol secundar:

Patricia Arquette (“Boyhood”), Laura Dern (“Wild”), Keira Knightley (“The Imitation Game”), Emma Stone (“Birdman”), Meryl Street (“Into the Woods”)

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu