Doar doi consilieri din 27 au postate rapoartele de activitate pe anul trecut
Consiliul Local Cluj-Napoca numără 27 de consilieri locali. Dintre aceştia doar doi, Claudia Anastase (PSD) şi Ioan Bîldea (PNL) şi-au postat până acum pe siteul primăriei rapoartele de activitate pe 2014.
Astfel, consilierul social- democrat a precizat că pe parcursul anului trecut a participat la 14 din cele 16 şedinţe de CL convocate de primar. “În intervalul de timp prezentat, am participat la iniţierea unor proiecte de hotărâre colective, după cum urmează: 24, dintre care 9 împreună cu primarul şi consilierii locali, 13 împreună cu primarul şi membrii Comisiei mixte pentru spaţii cu altă destinaţie; 1 împreună cu primarul şi membrii Comisiei tehnice mixte de specialitate pentru evaluarea şi vânzarea locuinţelor din fondul locativ de stat şi 1 ca şi consilier local ( proiectul pentru prevenirea şi combaterea cerşetoriei). În cadrul dezbaterilor din şedinţele Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca din anul 2014, am înregistrat un număr de 268 intervenţii” se arată în raportul de activitate al Claudia Anastase.
Aceasta a precizat că pe parcursul anului şi-a defăşurat activitatea şi în cadrul comisiilor de specialitate, respectiv comisia de buget finanţe, comisia mixtă de vânzare a locuinţelor, comisia mixtă de spaţii cu altă destinaţie. “De asemenea am participat la majoritatea şedinţelor de consiliu de administraţie ale şcolilor şi grădiniţelor din care fac parte. Am desfăşurat audienţele cu cetăţenii care au ales să mi se adreseze cu problemele lor si de câte ori a fost cazul, am adus spre soluţionare în C.L. aceste probleme. Am luat parte şi la audienţele cerute de cetăţeni comisiilor de specialitate din care fac parte. Am încercat să corectez prin amendamente în cadrul comisiei din care fac parte, amendamente ale grupului PSD pe care îl conduc ( votul pe buget, în care ne-au căzut la vot toate amendamentele), amendamente comune cu alţi consilieri, sau individual, proiectele de hotărâre iniţiate de primarul municipiului, de câte ori am apreciat că este cazul”, a adăugat în raport consilierul PSD.
Colegul acesteia de consiliu, liberalul Ioan Bîldea, intrat în Consiliul Local în urmă cu numai un an, a descris în amănunt în nu mai puţin de 14 pagini activitatea avută pe parcursul anului 2014 şi în cadrul tuturor şedinţelor de CL de anul trecut, neavând nici o absenţă.
Printre iniţiativele pe care Ioan Bîldea le-a avut în Consiliul Local se numără solicitarea adresată primăriei de a modifica Regulamentul de închiriere a locurilor de parcare în parkingurile de cartier construite de municipalitate (HCL nr. 25/2010), astfel încât și posesorii autovehiculelor din categoriile A, A1 și B1 (ex. motociclete) să aibă dreptul de a închiria un loc de parcare pentru autovehiculele care nu sunt și autoturisme, solicitarea privind înființarea unui birou de Poliție Locală în zona Gării, instalarea unui sistem de iluminat public pe faleza Someșului din cartierul Grigorescu, modernizarea parcului de pe strada Oașului (intersecție cu strada Gării), de lângă baza sportivă Armătura, modernizarea parcului din spatele Operei Naționale, etc.
“Pentru creșterea transparenței în Primăria Cluj-Napoca, am propus să se publice pe site-ul primăriei toate proiectele care au fost depuse în vederea finanțării nerambursabile de la bugetul local”, arată liberalul în cadrul raportului de activitate care cuprinde pe fiecare lună în parte atât iniţiativele şi intervenţiile avute cât şi răspunsurile primite din partea primăriei sau cum au fost soluţionate problemele sesizate de consilier.
“În toată activitatea pe care am desfășurat-o am fost sprijinit de către Tineretul National Liberal Cluj. Multe propuneri și teme au fost identificate de către tinerii care activează în cadrul TNL Cluj, cărora le mulțumesc pentru suport. Totodată prin intermediul rețelei Facebook am primit numeroase sesizări de la clujenii, sesizări referitoare la tot felul probleme administrative locale pe care ulterior am încercat într-o formă sau alta să le rezolvăm” îşi încheie raportul Ioan Bîldea.