Primăria a câştigat procesul pentru asfaltarea străzilor din proiectul “Oraşul Comoară”

Strada Memorandumului este integrată în proiectul „Cluj-Orașul Comoară” și va fi reabilitată (Foto: Dan Bodea)

Primăria Cluj-Napoca a câştigat procesul cu privire la proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric”. Curtea de Apel Cluj a respins decizia de reevaluare a procedurii de achiziţie publică formulată de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor şi a dispus continuarea de către municipalitate a acestei licitaţii.

În 4 iunie 2014, SC Viarom Construct SA a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei, având oferta financiară de 16.953.107, 12 lei fara TVA (faţă de 24.291.200, 72 lei fara TVA cât reprezenta valoarea estimată).

Săptămâna viitoare se va semna contractul între Primăria Cluj-Napoca şi firma SC Viarom Construct SA şi va fi stabilit graficul de derulare a lucrărilor. Durata de execuţie a proiectului este de 14 luni. Vor fi modernizate străzile Memorandumului, Calea Moţilor, Avram Iancu şi I.C. Brătianu.

Pentru această licitaţie au fost depuse 5 oferte: Antrepriza de reparatii si Lucrari ARL Cluj SA,  Diferit SRL – Kiat Group Construct,  SCC Napoca- Imob Lux Construct,  SC Viarom Construct SA şi SC Construct Perom SRL. A fost respinsă ca fiind inacceptabilă oferta celor de la SCC Napoca- Imob Lux Construct din cauza nerespectării prevederilor HG nr. 925/2006 (garanţia de participare a fost emisă pentru ofertantul “SCC Napoca SA” fără a reflecta faptul că ofertant este asocierea SCC Napoca SA cu ImobLux Construct). Ofertele firmelor SC ARL Cluj SA şi SC Construct Perom SRL au fost respinse, de asemenea, din cauza nerespectării cerinţelor caietelor de sarcini.

Criteriul de atribuire ”preţul cel mai scăzut” a fost aplicat doar asupra ofertelor admisibile – cea a firmei Diferit SRL – Kiat Group Construct (19.772.290, 60 lei fără TVA) şi a firmei SC Viarom Construct SA (16.953.107, 12 lei fara TVA).

Antrepriza de reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SA şi Diferit SRL au contestat rezultatul procedurii. Contestaţia primei firme a fost respinsă, în timp ce contestaţia firmei Diferit SRL a fost adminsă parţial de CNSC, care a dispus reevaluarea procedurii de către Primărie. Municipalitatea a făcut plângere împotriva acestei decizii, iar în 23 septembrie 2014, Curtea de Apel Cluj i-a dat câştig de cauză.

Distribuie:

Postaţi un comentariu