Oferta completă pentru bălăceală

Aquastar- o variantă pentru acest weekend

Nu știți unde să ieșiți în acest weekend din casă? Ştrandurile și locurile de agrement din județul Satu Mare reprezintă o bună oportunitate pentru sătmărenii care vor să se răcorească pe această caniculă.

Aquastar, la mare căutare

AquaStar este un parc acvatic cu băi termale care reprezintă una dintre atracţiile turistice de mare anvergură ale regiunii de Nord Vest, destinată să răspundă cerinţelor populaţiei locale, precum şi a celei din judeţele învecinate. AquaStar este primul complex acvatic al regiunii şi are cinci piscine exterioare, iar pe segmentul de wellness şi spa, complexul propune un concept variat de programe de îmbunătăţire şi păstrare a sănătăţii, fiind amenajate şapte tipuri de saune. Pentru a alterna efectele saunei sunt puse la dispoziţie fântâna de gheaţă şi baia cu apă rece. Preţul unui bilet de intrare este de 30 lei/adult, 20 lei/studenţi şi pensionari, 15 lei/copii între 3-14 ani, 10 lei tarif saune. Copiii până la 3 ani au acces gratuit.

Ştrandul termal din municipiul Satu Mare a dat startul sezonului estival din data de 27 aprilie. Preţul biletelor s-a redus inițial faţă de anul trecut, astfel că, de la 18 lei biletul, un sătmărean a plătit 15 lei anul acesta, pensionarii cinci lei pentru un bilet, iar elevii, studenţii şi pensionarii din alte localităţi şapte lei. Asta timp de câteva săptămâni, administratorii ștrandului majorând prețurile la 18 lei, respectiv 9 lei, iar în cazul studenților și elevilor nu mai este nici măcar valabilă reducerea.  Lucrările de modernizare a ştrandului din Satu Mare au fost finalizate anul trecut, fiind date în folosinţă cinci bazine cu apă dulce, două cu apă sărată, dar şi terase şi spaţii comerciale. Ce este de specificat este faptul că ştrandul nu deţine bazin de înot şi nici nu- ţi oferă posibilitatea de a-ţi aduce mâncare de acasă în interior.

Situat la limita dintre județele Satu Mare și Maramures, în apropierea localității Apa, Complex Apa este una dintre cele mai frumoase zone de agrement din nord- vestul țării. Lacul se întinde pe o suprafață de 96 de hectare, fiind un lac artificial, care a apărut în urma extragerii agregatelor minerale, adâncimea maximă a acestuia fiind de 30 metri. Pe partea de Nord a lacului există case de vacanță private, iar pe partea de sud se întinde Complexul Apa, lacul fiind mărginit de o plaja de 1 km lungime cu posibilitatea practicării sporturilor nautice.

La intrarea în complex se găsește un Hotel- Restaurant cu parcare amenajată, 23 de camere și două apartamente, sală de conferință, sală de evenimente cu capacitate de 600 persoane. Restaurantul vă stă la dispoziție cu o excelentă bucătărie tradițională și internațională și o terasă cu capacitate de 100 de locuri.

Staţiunile Acâș și Tăşnad, perfecte pentru recuperare

Situată la doi km distanţă de centrul oraşului Tăşnad şi la 60 km de municipiul Satu Mare, stațiunea de la Tășnad este perfectă pentru câteva zile de relaxare totală. Tăşnadul are unele dintre cele mai mari izvoare geotermale din regiune, fapt pentru care în fiecare an, ştrandul este mereu plin, nu doar de sătmăreni, ci și de turişti din întreaga ţară. Staţiunea beneficiază de trei bazine cu apă termală neacoperite şi o piscină cu apă rece, garderobă, cabine amenajate pentru masaje recuperatorii şi reflexoterapie, spaţii de cazare şi unităţi de alimentaţie publică.

La Acâș, temperatura apei este de 75 grade C şi are, la fel ca în cazul apei de la staţiunea Tăşnad, efecte benefice în tratarea artritelor, spondilozelor, fracturilor, paraliziilor, arterosclerozelor, afecţiunilor ginecologice şi dermatologice.  Şi aici preţurile încep de la 60 de lei pentru o cameră şi se măresc în funcţie de pretenţiile fiecăruia.

Cel mai înalt topogan din regiune, la Carei

Ştrandul din Carei oferă servicii de calitate europeană, iar conducerea acestuia doreşte să concureze printre primele obiective turistice şi de agrement din Nord Vestul României. Preţurile sunt considerabil scăzute, în comparaţie cu alte ştranduri termale sau băi termale din ţară. Vă stau la dispoziţie patru tobogane, două de tip kamikaze (9 metri – cel mai înalt din regiune), unul tip palnie (unic în România) şi unul familial. Doritorii de băile cu apă termală au la dispoziţie 10 bazine. Pe lângă acestea, băile nocturne oferă clipe de neuitat. În incinta ştrandului termal Carei există restaurante, baruri cu preţuri accesibile. Ştrandul şi-a mărit suprafaţa faţă de anii trecuţi, oferind cazări, camping, plaja.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu