Liga Naţională / Ştiinţa Baia Mare a câştigat “derby-ul nordului”

Mihaela Ani Senocico a marcat şase goluri în poarta vicecampioanelor de la Ştiinţa Baia Mare şi aşteaptă ultimul meci din sezonul regulat cu CSM Bucureşti / FOTO: Dan Bodea

Ultimul meci al etapei a XXI-a din Liga Naţională de handbal feminin le-a adus faţă în faţă pe HCM Baia Mare, vicecampioana en-titre a României, şi “U” Jolidon Cluj, una dintre cele mai constante echipe din ultimii ani. Maramureşencele s-au impus fără probleme în faţa Universităţii, cu scorul de 35-27 şi HCM este lider autoritar în clasament.

Meciul ar fi trebuit să se joace la sfârşitul săptămânii trecute însă, a fost reprogramată pentru miercuri deoarece “U” Jolidon a evoluat în deplasare, în sferturile de finală ale Cupei EHF. Cele mai bune marcatoare ale confruntării dintre Baia Mare şi Cluj au fost Luciana Marin şi Valentin Ardean-Elisei, de la HCM, ambele cu câte 5 goluri, respectiv Mihaela Senocico-Ani, cu 6 goluri, Cristina Laslo şi Laura Popa, cu câte 5 goluri.

În urma acestei victorii HCM Baia Mare acumulează 60 de puncte şi continuă să conducă în clasamentul Ligii Naţionale, fiind urmată de Corona Braşov, cu 49 de puncte, şi Dunărea Brăila, cu 41 puncte. “U” Jolidon se situează pe locul 5 în Liga Naţională, cu 36 de puncte şi mai are de disputat un meci, la sfârşitul acestei săptămâni, acasă cu CSM Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu