Rezultate finale la Olimpiada Naţionala „Ştiinţe pentru Juniori”. Cei mai buni elevi sunt cei de la Constanţa
La Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” s-au afişat rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, la Olimpiada Naţională „Ştiinţe pentru Juniori”, găzduită în premieră de municipiul Zalău.
Comisia centrală a concursului nu a stabilit, încă, un clasament, însă din notele afişate la avizierul Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” din Zalău, unde s-a desfăşurat concursul, rezultă că ediţia din acest an a fost dominată de lotul reprezentativ al judeţului Constanţa.
Astfel, George Dobrin, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, a avut cel mai mare punctaj din ţară nu doar la clasa lui, ci dintre toţi cei 101 candidaţi – elevi din clasele a VII-a, a VIII-a şi a IX-a. George a obţinut 98 de puncte la proba teoretică şi 95 de puncte la proba practică.
Şi la clasa a VIII-a, cel mai mare punctaj a fost obţinut tot de un elev din Constanţa. Este vorba despre Paul Haidu Gerea, elev în clasa a VIII-a la acelaşi colegiu – „Mircea cel Bătrân”. Punctajul său – 89 de puncte la proba practică şi 92 la cea teoretică.
Supremaţia constănţenilor a fost întreruptă doar la clasa a VII-a, unde cel mai mare punctaj, 69 de puncte la practică şi 89 la teorie, a fost obţinut de Tudor Cosma, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi.
Miza concursului de la Zalău este clasarea în primele 15 locuri pe ţară, care aduc calificarea în lotul lărgit al României pentru participarea la Olimpiada Internaţională „Ştiinţe pentru Juniori”. Cei 15 vor participa, ulterior, la un concurs de baraj, în urma căruia cei mai buni şase olimpici vor reprezenta ţara la competiţia internaţională.
Festivitatea de premiere a etapei naţionale va avea loc mâine, de la ora 10, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Până atunci, concurenţii şi profesorii însoţitori se relaxează vizitând Complexul Arheologic „Porolissum” de la Moigrad şi Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou.