Selfie, pizza şi recorduri la cea de-a 86-a ediţie a Premiilor Oscar

Foto: www.newswhip.com

Dacă publicaţia de divertisment The Hollywood Reporter critica la doar câteva ore de la încheierea ceremoniei Premiilor Oscar prestaţia plictisitoare în calitate de gazdă a evenimentului a vedetei de televiziune Ellen DeGeneres, lucrurile s-au văzut cu totul altfel pe parcursul întregii nopţi din faţa televizorului. A fost o seară în care eroii de animaţie, supereroii şi eroii din viaţa reală, inclusiv adevăratul Căpitan Richard Phillips şi adevărata Philomena Lee, au făcut front comun şi au transformat Dolby Theatre din Los Angeles într-o sală de spectacol în care ţi-ai fi dorit ca show-ul, premiile şi discursurile actorilor  să continue şi la această oră.

O noapte pe care o dedici vizionării unei asemenea ceremonii începe necondiţionat cu urmărirea actorilor în timpul defilării pe covorul roşu. Ritualul în cazul celor mai pasionaţi dintre noi se defăşoară întotdeauna la fel, aproape la fel cum are loc ceremonialul şi pentru vedete. Pentru Meryl Streep o astfel de prezenţă a devenit rutină, la fel cum au devenit şi nominalizările sale. Din 18 nominalizări de-a lungul carierei, actriţa a câştigat de trei ori: în 1979’s pentru rolul din „Kramer vs. Kramer, în 1982 pentru „Sophie’s Choice” şi în 2011 pentru The Iron Lady. Ca urmare, a asista la sosirea vedetelor, a le asculta declaraţiile şi a le vedea ţinutele fac parte dintr-un întreg pe care în calitate de cinefil nu ai voie să le ratezi. În acea oră şi jumătate dinaintea show-ului poţi asista la lucruri neprevăzute cum a fost căzătura în genunchi, din nou, a actriţei Jennifer Lawrence, după ce anul trecut a inaugurat seria, sau poţi sesiza confuziile pe care le fac reporterii televizinilor americane aflaţi pe covorul roşu, în momentul prezentării vedetelor. Un exemplu a fost la această ediţie confuzia numelor în cazul actriţelor Julia Roberts şi Jessica Biel, care s-au transformat în Jessica Roberts şi Julia Biel.

Foto:http://www.nytimes.com/

Foto:http://www.nytimes.com/

Cine nu o cunoaşte pe Ellen DeGeneres din celebrul ei show difuzat cinci zile pe săptămână în SUA, a avut ocazia să o descopere în scurtele intervenţii pe care le-a avut pe parcursul serii Oscarurilor, inclusiv în cea în care le-a cerut mai multor actori să i se alăture pentru o poză de grup, ad-hoc, cu dorinţa ca acea fotografie să devină cel mai preluat mesaj pe platforma Twitter. Zis şi făcut. La puţin timp după ce a publicat fotografia, Twitter a înregistrat dificultăţi de funcţionare, potrivit variety.com şi fotografia a fost preluată de peste 750.000 de ori în primele 45 de minute şi de  2, 5 milioane de ori la opt ore de la încheierea show-ului. Deşi mai mult ca sigur intenţia ei „de moment” avea la bază o regie stabilită cu câteva săptămâni înainte de regizorul Hamish Hamilton, la fel de bine gestul am putea să-l atribuim flerului său personal. Un merit îl au şi actorii din primele rânduri ale Dolby Theatre din Los Angeles care i-au făcut pe plac gazdei lor, au mâncat împreună cu ea pizza, şi-au achitat „nota de plată” şi au transformat seara într-o reuniune prietenească. Brad Pitt, Kevin Spacey, Bradley Cooper, Meryl Streep sau Martin Scorsese au fost doar câteva vedete ale serii care şi-au jucat rolurile după cum le-a „cântat” Ellen.

Foto: http://www.nytimes.com/

Foto: http://www.nytimes.com/

Chiar dacă nu a cântat însă la propriu, deşi la un moment dat a ţinut o chitară în mână şi chiar dacă nu a dansat precum ar fi impus rolul de „gazdă” şi cum ne-au obişnuit prezentatorii ediţiilor anterioare, Ellen a fost gazda imprevizibilă a unei nopţi previzibile în ceea ce priveşte „împărţirea” premiilor la cele mai aşteptate categorii. Jared Leto, nominalizat pentru rolul său secundar din „Dallas Buyers Club”, ar fi provocat o surpriză dacă NU ar fi primit Oscarul, la fel şi Cate Blanchett, care şi-a adjudecat statueta graţie rolului jucat admirabil în „Blue Jasmine”.

http://www.nytimes.com/

http://www.nytimes.com/

Poate singura „surpriză” în materie de câştigător a fost Lupita Nyong’o din „12 Ani de Scalvie”, nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol secundar. O surpriză pentru mulţi a fost cu siguranţă însă şi eşecul lui Pharrell Williams de a se face pe sine fericit, după ce a făcut o planetă întreagă fericită cu hitul său Happy. Din păcate, rapperul nu şi-a asigurat o statuetă Oscar, pentru cântecul său original din filmul de animaţie Despicable Me 2.  Chiar dacă nu a surprins pe multă lume obţinerea titlului de Cel mai bun film, drama intitulată “12 Ani de Sclavie” a înregistrat recordul de a fi primul film regizat de un regizor de culoare care a primit această distincţie în cele 86 de ediţii ale Premiilor Oscar.

Foto: www.nytimes.com

Foto: www.nytimes.com

Cu discursuri memorabile, unele în versuri, altele în lacrimi, câştigătorii acestei a 86-a ediţii a Premiilor Oscar sunt pentru câteva ore, zile sau chiar luni marii învingători, până când învinşii le vor lua locul. Până atunci însă, eroii serii rămân cu toţii eroi.

[stextbox id=”custom”]

 Lista completă a câștigatorilor Premiilor Oscar 2014

Cel mai bun film: “12 Years a Slave”

Cea mai buna actriță in rol principal: Cate Blanchett pentru “Blue Jasmine”.

Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey (“Dallas Buyers Club”).

Cea mai bună regie: Alfonso Cuaron pentru “Gravity”.

Premiul pentru cea mai bună regie artistica: “Marele Gatsby”.

Cea mai buna actrita în rol secundar: Lupita Nyong’o (“12 Years a Slave”).

Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto (“Dallas Buyers Club”).

Cel mai bun scenariu adaptat: “12 Years a Slave”.

Cel mai bun scenariu original: “Her”.

Cel mai bun lungmetraj de animatie: “Frozen”, de Chris Buck, Jennifer Lee si Peter Del Vecho.

Cel mai bun scurtmetraj animat: “Mr. Hublot” (Laurent Witz si Alexandre Espigares).

Cel mai bun scurtmetraj: “Helium”.

Cel mai bun scurtmetraj documentar: “The Lady in Number 6: Music Saved My Life”.

Cel mai bun film intr-o limbă străină: “The Great Beauty”.

Cel mai bun documentar: “20 Feet from Stardom”.

Cea mai buna coloană sonoră: “Gravity”.

Cel mai bun cântec original: “Let it go” (“Frozen”).

Cele mai bune efecte speciale: “Gravity”.

Cel mai bun montaj: “Gravity”.

Cea mai buna imagine: “Gravity”.

Cel mai bun mixaj de sunet şi cel mai bun montaj de sunet: “Gravity”.

Cele mai bune costume: “Marele Gatsby”.

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: “Dallas Buyers Club”.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu