Primăria Cluj-Napoca și CTPCN fac front comun: Vom avea trasee speciale, altele decât cele licitate de Consiliul Județean
Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, continuă să sprijine CTPCN-ul ( fostul RATUC) în lupta cu firmele private de transport public. Potrivit edilului șef al orașului, municipalitatea împreună cu primăriile din Florești, Baciu, Apahida și Chinteni, vor realiza trasee speciale, diferite față de cele scoase la licitație de Consiliul Județean Cluj.
CTPCN-ul se pregătește să intre în comunele din Florești, Apahida și Chinteni și să circule în legalitate pe traseul Comuna Baciu-Cluj-Napoca, unde în prezent, autobuzele RATUC-ului circulă în paralel cu cele ale firmei Fany, cea care a câștigat traseul la licitație.
„Noi, primăriile din zona mitropolitană de transport public, am deci, utilizând prevederile legale, să concepem trasee speciale, de transport public, altele decât cele licitate de Consiliul Județean Cluj. Pentru asta este nevoie ca acele consilii locale din zona metropolitană să adopte hotărâri de Consiliu Local prin care să stabilească alte trasee decât cele licitate de Consiliul Județean și să solicite asociației (n.r Asociația Metropolitană de Transport Public Cluj-Napoca) ca CTPCN-ul să poată face transport public acolo”, a explicat Emil Boc procedura prin care CTPCN va intra în aceste zone.
„Primăria Baciu a făcut deja acest demers, a adoptat hotărârea de consiliu local, traseul nou a fost validat, urmează ca și celelalte comune să facă acest lucru, și mâine voi convoca Adunarea Generală a Asociației Metropolitană de Transport Public Cluj-Napoca pentru a delega transportul pe acelel trasee CTPCN-ului. Dacă celelalte primării vor proceda la fel, primăria și eu vom sprijini CTPCN-ul să meargă în acele localități pe alte trasee decât cele căștigate la licitație”, a declarat Emil Boc.
Primarul muncipiului și-a declarat în mai multe rânduri susținerea față de intrarea CTPCN-ului în localitățile limitrofe orașului:
„Facem tot ce ne stă în putință să avem RATUC-ul în zona metropolitană pentru a-i servi pe oamenii de acolo dar și pentru a ne gândi la viitor, pentru că existența acestei asociații ne va permitesă aducem bani europeni cu care să moderniczăm transportul în comun, să extindem sistemul de ticketing sau să cumpărăm autobuze noi”, a mai spus Emil Boc.
buna,rog ca jurnalistii sa afle,cand o sa avem si noi transport metropolitan in comun pe traseul cluj-ciurila.multumesc.