Apartamentele din Cluj rămân cele mai scumpe din provincie
Preţurile locuinţelor noi din principalele oraşe din ţară s-au redus în acest an cu până la 15%, pragul maxim fiind atins în Braşov, în timp ce deprecierea pe segmentul apartamentelor vechi a fost de până la 6%, se arată într-o analiză realizată de portalul web imobiliare.ro, citată de Mediafax.
Potrivit sursei citate, în Cluj-Napoca, preţurile medii ale apartamentelor disponibile spre vânzare s-au diminuat cu 1, 3% în ultimele 12 luni, de la 917 euro, până la 905 euro pe metru pătrat util.
Preţul cerut în prezent pentru apartamentele noi din oraş este egal cu cel din urmă cu un an, respectiv 847 de euro pe metru pătrat, însă pe segmentul locuinţelor vechi a fost consemnată o majorare uşoară la 977 de euro pe metru pătrat.
Timişoara este singurul oraş dintre marile centre urbane analizate de portal în care preţul mediu cerut pentru locuinţele vechi şi noi a crescut în ultimul an, cu 2, 2% (de la 762 de euro la 779 de euro pe metru pătrat), respectiv cu 6, 1% (de la 876 de euro la 823 de euro pe metru pătrat).
În schimb, în orașe ca București, Brașov, Constanța sau Iași, prețurile au scăzut cu procente între 3 și aproape 8.
Chiar și luând în calcul scumpirea de la Timișoara, Clujul rămâne cel mai scump oraș din provinciei, din punct de vedere al spațiului locativ, fiind depășit doar de București, unde prețul mediu pentru un apartament nou este de 1.165 pe metru pătrat, iar pentru un apartament vechi de 998 euro.