Asociaţia Nevăzătorilor vrea „curăţenie generală” în rândul „orbilor”

Ioan Boiţ este vicepreşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România

Reprezentanţii nevăzătorilor cer ca falşii „orbi”, care şi-au făcut rost, pe căi ilegale, de certificate de handicap, să fie demascaţi şi să li se taie ajutoarele de care beneficiază. Pentru asta, ei au venit cu o propunere legislativă prin care medicul care pune diagnosticul să răspundă în solidar cu pacientul în cazul în care se descoperă că acest diagnostic a fost pus în mod vădit eronat.

Prezent, astăzi, la Zalău, vicepreşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi preşedintele filialei interjudeţene Bihor – Sălaj a asociaţiei, Ioan Boiţ, a declarat că numărul de 130.000 de nevăzători înregistraţi acum în România nu este unul real şi că a cerut reprezentanţilor Ministerului Muncii să rezolve problema o dată pentru totdeauna. „Credeţi că mie îmi convine că un coleg aşa-zis orb, după ce iese din filială, se urcă la volan. Aşa că le-am spus celor din minister cum poate fi rezolvată problema: să introducă în lege un punct, referitor la răspunderea în solidar. Dacă eu am fost declarat orb pe nedrept, să dau înapoi statului până la ultimul leu, dar şi medicul să îşi piardă dreptul de practică”, a spus el.

Boiţ a precizat că, deocamdată, nu ştie dacă propunerea sa va fi însuşită de cei de la Bucureşti, urmând să aibă un răspuns luna aceasta, când conducerea asociaţiei va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Muncii.

Ioan Boiţ a sugerat că şi în Sălaj numărul nevăzătorilor este cam prea mare pentru a fi real. „În Bihor avem 2.479 de nevăzători, iar în Sălaj, un judeţ mult mai mic, sunt 2.213. Este interesant şi faptul că în Sălaj doar 800 sunt membri în asociaţie, pe când la Bihor toţi nevăzătorii din evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială sunt şi în asociaţie”, precizează el.

Reprezentantul nevăzătorilor s-a plâns şi de Guvern care, spune el, ia din banii asociaţiei. „Anul trecut, Parlamentul ne-a dat 2.800.000 de lei, din care Guvernul ne-a dat, efectiv, doar 1.900.000. Anul acesta, Parlamentul ne-a aprobat 3.010.000 de lei şi am primit până acum doar 1.500.000 de lei”, explică Boiţ, adăugând că „Guvernul trebuie să aplice ceea ce a hotărât Parlamentul”.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Stefan says:

    Ar fi cazul sa fie verificata si numita Bodi Katalin din Mun Carei,pta 1 mai nr 8.
    Vede mai bine ca mine si primeste alocatie de handicap.

Postaţi un comentariu