În Direcţia Generală Atifraudă reuşesc repetenţii şi pică premianţii. Comisarii din Satu Mare, defavorizaţi la examen
Candidaţii cu cele mai mari note la examenul scris pentru ocuparea celor 81 de posturi de la Direcţia Generală Antifraudă Fiscală Oradea, organizat în perioada 19 octombrie – 1 noiembrie, au fost picaţi la interviu. În schimb, au fost admişi după interviu candidaţi care abia au reuşit să treacă de proba scrisă, unii doar cu punctajul minim de 50 de puncte.
În urma reorganizării Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în noiembrie va deveni funcțională Direcția Generală Antifraudă Fiscală, ce va prelua atribuțiile fostei Gărzi Financiare.
La examenul scris cea mai mare notă a obţinut-o un fost comisar de la Garda Financiară Satu Mare. Daniel Sorin Vitoc a fost notat cu 92, 5 puncte, din 100 posibile. Între primii trei candidaţi a fost şi un alt sătmărean, Sergiu Micle, care a primit 90 de puncte. Ambii au fost respinşi ulterior la interviu. Trebuie menţionat, că din cei 228 de candidaţi din şase judeţe care au dat examen la Oradea, doar patru au obţinut cel puţin 90 de puncte, doi reuşind să treacă de interviu.
În schimb, opt candidaţi care au primit la examenul scris sub 60 de puncte au reuşit să treacă de interviu: Adrian Viorel Zlibut ( 50 de puncte la prima probă), Bogdan Todoran, Bianca Luminiţa Luca, Doina Gavrilă şi Vasile Coican (55 de puncte), Ioan Iancu şi Ioan Sarba (57, 5 puncte).
Potrivit unor participanţi, membrii comisiilor au fost chitiţi să-i “execute”, adresându-le întrebări care să-i pună în dificultate, extrase din alte domenii decât cele în care au activat, în timp ce foştilor vameşi sau candidaţilor care au aplicat din exterior şi corespundeau “profilului” dorit de viitoarea instituţie li s-au pus întrebări puţine şi simple.
Din Satu Mare, au trecut examenul inspectorii:Vlad Boșca, Călin Blidar, Gheorghe Berende, Viorica Doroș, Debreczeni Anetta, Claudiu Dimofte, Herczeg Lorand, Mircea Pop, Marius Pop, Sorin Preda, Paul Săliștean, Cristian Supuran, Ioan Sarba și Bogdan Țepeș.
ce ne miram tipic romanesc.cred ca cel mai bine ar fi sa emigram
clar ca PNL-istii au fost favorizati la examen, sunt si probe in acest sens, iar DNA-ul poate sa-i ridice in orice moment pe cei ce au influentat acest examen. Sunt oameni din PNL care numai cu asta se ocupa, cu numirea funcionarilor publici in functii de conducere, iar mai nou se ocupa si de functiile de executie. A se vedea d-na viceprimar Papici cu ce se ocupa…numeste, destituie, propune…Asta e, in finante oamenii capabii au fost eliminati prin reorganizare, a se vedea modul de desfasurare a examenului, asa ca sa nu ne miram de ce s-a intamplat la examen la Antifrauda…
Soarecii, repetentii si nulitatile reprezinta grosul Antifraudei din Satu Mare. “Aport !”.
Noroc, ca au mai ramas si 3-4 meseriasi care vor duce greul muncii in institutie (armasarii vor face echipa cu gloabele).
Daca ramane asa institutia asta evazionistii sunt foarte fericiti. P.S. De fapt ei au si creat-o !!!
Bravo USL.
Papici impartea posturi la Antifrauda ? Unde ? In cantina la CJ ?
din surse sigure va spun faptul ca toti cei care au intrat la antifrauda au fost pe listele PSD sau PNL.La noi la Romanica se poate intimpla asta premiantii acasa si repetentii in locuri bune.Traiasca Republica Socialista Romania in frunte cu conducatorii ei iubiti.
se pare ca cei doi respinsi nu au fost pe nicio lista de partid fiind a nimanui.la noi in tara nu mai conteaza daca ai ceva in cap ci din ce partid esti.
Săracii de ei, au luat note mari şi au picat. Poate că nu au împărţit de-a lungul anilor şpaga luată. Unul dintre cei cu note peste 9 ştiu sigur că era spăgar. Dacă i-ar fi picat pe toţi din fosta gardă şi pe toţi vameşii nu era o problema pt ţară. Oricum au muncit numai pt buzunarele lor. Trebuiau sa fie toţi oameni noi, daca vroiau o restructurare.
felicitari Vlad !!!!!