Asociaţiile din Oradea, aşteptate să solicite amenajarea gratuită a platformelor închise pentru depozitarea deșeurilor

Platformele cu incinte pentru depozitarea deșeurilor

Un număr de 350 de platforme prevăzute cu incinte metalice sunt amenajate în Oradea, iar în cursul anului viitor Primăria  intenţionează să finalizeze acest tip de lucrări, astfel încât să evite plata unor penalităţi către Fondul de Mediu.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Oradea nr. 386 din 11 mai 2009  – REGULAMENT – PROPRIU al serviciului de salubrizare a municipiului Oradea, Primaria municipiului Oradea are obligația de a executa și împrejmui platforme pentru colectarea selectiva a deșeurilor menajere în cvartalele de locuit din municipiul Oradea.

Scopul amplasarii acestor incinte metalice este de a limita accesul persoanelor care cauta prin deşeuri și de a menține curățenia în jurul containerelor pentru precolectarea  deșeurilor, asigurând un aspect civilizat zonei.

Fracția umedă (conform inscripționării containerelor) se transportă la depozitul ecologic de deșeuri, iar fracția uscată este cea prin care se asigură îndeplinirea obligațiilor stabilite, cu privire la reciclare, administratiei publice și locuitorilor.

În acest sens asociaţiile de proprietari vor solicita în scris, Primăriei Oradea executarea gratuită a platformelor betonate prevăzute cu incinte metalice în care se vor depozita deșeurile menajere în eurocontainere de 1, 1 mc.

Solicitările vor fi ștampilate și semnate de președinte sau administratorul asociației de proprietari. Amplasamentul din perimetrul asociației de proprietari pe care urmează să fie montată incinta, trebuie să fie situat la o distanță mai mare de 5 m de ferestrele locuințelor din jur, conform H.C.L nr. 386/2009, iar dimensiunile platformei vor fi următoarele: incinta pentru 2 containere de 1, 1 mc: 5, 3 x 2, 0 m;  incintă pentru 4 containere de 1.1 mc: 5, 3 x 3, 5 m; incintă pentru 6 containere de 1, 1 mc: 5, 3 x 5, 0 m; incintă pentru 8 containere de 1, 1 mc: 5, 3 x 6, 5 m.

Amplasamentele se stabilesc de către Primăria Oradea împreună cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. În continuare, Primăria Oradea așteaptă propunerile asociațiilor cu privire la  amplasamentele incintelor.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Emilian says:

    Acest gen de platforme nu rezolva sub nici o forma : mirosul, accesul cautatorilor din gunoaie, animalelor, in practica au un aspect neingrijit si vesnic murdar , toate gunoaiele dau afara din containere după ce sant rascolite de ce-i ce spera sa găsească ceva utilizabil sau refolosibil in ele, dar nu se mai inprastie pe o raza de 100 de metri ce rămân pe platforma inprejmuita, aspectul rămâne in continuare unul de dizordine si focar de infectie , iar cetățenii cu geamuri pe aproape nu au parte de aer curat, iar copii sant nevoiti sa inconjoare aceste zone de frica câinilor care dau tarcoale acestor zone., folosiți platforme subterane sant mult mai eficiente, si rezolva problema mirosurilor si a animalelor ca sa nu vorbim de aspectul mult mai ingrijit.

Postaţi un comentariu