Povestea îngerului din Bistrița care a salvat viețile a trei copii după un transplant efectuat la Cluj

În medicina modernă, moartea nu mai este de mult timp doar un sfârșit tragic care poate fi doar constatat. Mulțumită tehnologiilor zilelor noastre, moartea cuiva se poate transforma în șansa la viață a altor semeni. Sâmbătă, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal de la Cluj, moartea stupidă a unei fetițe din Bistrița s-a transformat în șansa la o viață mai bună pentru alți trei copii.

La începutul săptămânii trecute, marți, o joacă între copii avea să se transforme în cel mai negru coșmar pentru o familie din Bistrița-Năsăud. Fetița în vârstă de doar 12 ani se juca în curtea casei alături de o prietenă, când leagănul improvizat dintr-o pătură s-a transformat într-o capcană mortală.

Fetița a ajuns în comă la spital și până ieri, când a intrat moarte cerebrală, a fost ținută în viață doar de aparate. Părinții ei au acceptat ca organele fetiței lor să fie prelevate de medicii clujeni și să ajungă la alți trei copii a căror viață atârna într-un fir de ață.

Conform stirileprotv.ro, rinichii bistrițencei au fost transplantați la Institutul din Cluj unor fetițe de 12, respectiv 14 ani, a căror copilărie s-a consumat între două ședințe de dializă. Pentru una dintre ele, chiar și cu acest transplant, șansele sunt mici, după ce primul transplant a eșuat din cauza recidivei bolii renale.

Ficatul bistrițencei a plecat în București, unde un elev superdotat își poate acum trăi visul de a particpa la un concurs de inventică din Germania.

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, Institutul Clinic Fundeni si cel de la Cluj-Napoca sunt primele două spitale din țară care cer acreditare pentru transplant pancreatic. Iar, pe lângă Institutul din Cluj-Napoca, și Timișoara, Iași și Cluj-Napoca vor să primească permisiunea de efectua transplant cardiac.

Distribuie:

Postaţi un comentariu