Igiena orală a copilului mic – prima vizită la cabinetul stomatologic (A)

Știai că dinții bebelușului tău încep să se formeze chiar înainte de a se naște? Primii dinți (de lapte) erup din gingii începând cu vârsta de patru luni. Așadar, când este cel mai bun moment pentru a lua în considerare vizita la dentist pentru prima dată? Răspunsul este: de îndată ce apare primul dinte.

În această etapă, trebuie să începi să speli dinții copilului în fiecare zi și să faci o programare la medicul stomatolog. În cele mai multe cazuri, copiii ar trebui să viziteze medicul dentist înainte de prima aniversare.

Prima vizită a copilului la dentist

Poți face din prima vizită a copilului tău la dentist o experiență plăcută și pozitivă. Spune-i copilului tău în avans că cineva îi va inspecta dinții și îi va curăța. Arată-i poze cu stomatologul sau joacă-te cu el de-a cabinetul stomatologului (unul dintre voi va juca rolul stomatologului).

Majoritatea stomatologilor preferă ca un părinte să fie prezent în cabinet atunci când este examinat un copil sub vârsta de 3 ani. Unii chiar îi cer părintelui să stea pe scaunul dentistului și să țină copilul în poală în timpul primelor examinări. De asemenea, merită să îi iei pe copiii mai mici atunci când frații mai mari au programare la un cabinet stomatologic. În acest fel, cei mici se pot obișnui cu cabinetul stomatologic și cu personalul acestuia. Copiii mai mari sunt de obicei bucuroși să arate că sunt deja mari și stau singuri în scaun, lăsându-și părinții în sala de așteptare.

La prima vizită, medicul dentist va examina gura copilului pentru semne timpurii de carie și alte probleme dentare. De asemenea, îți va oferi o mulțime de informații pe care trebuie să le cunoști pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare. După prima vizită, asigură-te că cel mic vizitează în mod regulat cabinetul dentistului.

Cum pregătești copilul pentru prima vizită la stomatolog?

Pentru a pregăti în mod corespunzător un copil pentru vizită, un părinte ar trebui să înceapă cu atitudinea sa față de dentist. Părinții ar trebui, de exemplu, să aibă grijă în mod regulat de igiena lor orală și să viziteze medicul dentist pentru un control.

Datorită acestui lucru, va fi ceva natural pentru copil. Este mai bine să exersezi deschiderea gurii acasă, de exemplu sub forma unui joc de-a dentistul. Înainte de prima vizită și înainte de orice altă vizită, în primul rând ar trebui să discuți cu copilul tău.

Copilul trebuie să știe clar unde și pentru ce se duce și cum se va desfășura consultația. Pentru prima vizita este bine să alegi un moment al zilei astfel încât copilul să doarmă suficient. O metodă eficientă de familiarizare a copilului cu medicul stomatolog sunt vizitele de adaptare, în timpul cărora copilul se întâlnește cu medicul, se uită la cabinet sau poate descoperi echipamentul.

Dacă la prima vizită copilul îi este rușine și refuză să deschidă gura, nu trebuie să fie forțat să facă asta. Cu siguranță va dori să vină la următoarea întâlnire pentru a-și arăta dinții.

Distribuie:

Postaţi un comentariu