Scandal pentru o antenă de telefonie mobilă
Un grup de locatari din zona Dumbrava s-au adresat luni consilierilor locali reuniţi în şedinţă pentru a le cere dezafectarea unei antene GSM amplasată pe un imobil din zonă.
O antenă GSM amplasată pe blocul C3 din Dumbrava i-a speriat de locatarii blocurilor din zonă, care se tem de efectele radiaţiilor emise de acest dispozitiv. Ei au cerut Primăriei Zalău să rezilieze contractul cu compania de telefonie mobilă, însă pentru că răspunsul nu a fost unul favorabil, au decis să se adreseze şi consilierilor locali, aşa că locatarii şi-au trimis reprezentanţi să participe la şedinţă, punctul lor de vedere fiind exprimat, în numele tuturor, de Emilia Igna. Aceasta a invocat, printre alte, lipsa unor avize la emiterea autorizaţiei date de Primăria Zalău, dar şi faptul că locatarii blocurilor din jur nu au fost consultaţi atunci când s-a decis amplasarea antenei. Locatarii invocă un studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care precizează că radiaţiile electromagnetice neionizante, care se cumulează în timp, ar putea duce la îmbolnăvirea de cancer a celor care sunt expuşi la ele.
Arhitectul şef al municipiului, Constantin Sandu, le-a explicat, însă, reclamanţilor că amplasarea antenei în cauză respectă toată legislaţia aferentă şi că nu există o justificare pentru rezilierea contractului. În plus, primarul Radu Căpîlnaşiu a precizat că, în urma reclamaţiei făcute, s-au efectuat măsurători în zonă, prin care s-a constatat că nivelul radiaţiilor emise de antenă se încadrează în limitele normale.
Atunci cand nu putem indeparta sursa nu ne ramane decat sa ne protejam individual. Acum exista solutii de ecranare : vopsele si perdele antiradiatii. Detalii pe safesolution.ro
Sanatate!