FOTO | Contractul de 31 de milioane de lei pentru proiectarea viitorului Spital de Copii din Cluj, atribuit unei firme de arhitectură din Sevilla

Câștigătorul concursului internațional de soluții pentru proiectarea viitorului Spital de Copii din Cluj-Napoca, organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR) și având ca autoritate contractantă Consiliul Județean Cluj, este o asociere formată din Enrique Vallecillos și Manuel Perez Hernandez, din Spania – Sevilla, ca autori principali, și Mara Victoria Vergu-Bogoescu, Matei Bogoescu, Radu Costăchescu și Tudor Costăchescu, ca și co-autori. Valoarea estimată a contractului de proiectare a spitalului este de 31,7 milioane de lei.

Nu mai puțin de 30 de firme au depus la CJ Cluj oferte în cadrul acestui concurs lansat oficial pe data de 12 februarie 2021, din care 28 au intrat efectiv în competiție.

Juriul internațional a fost format din reputați arhitecți și experți români și străini:

arh. Dominic Hook – președintele Juriului
dr. Aldea Cornel Olimpiu, viitorul director al Spitalului de Copii
dr. Vasile-Florin Stamatian
arh. Vlad Rusu
arh. Claudiu Salanță, arhitectul-șef al CJ Cluj
arh. Emil Burbea

Premiile acordate de juriu:

Premiul I: contractul de proiectare valoare estimată 31.721.928 RON
Premiul II: 307.109,24 RON
Premiul III:184.265,55 RON
Mențiunea I: 40.947,90 RON
Mențiunea II: 40.947,90 RON

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca va funcționa ca o structură independentă, cu adresabilitate regională, fiind primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. Prin acest demers, Autoritatea Contractantă, Consiliul Județean Cluj, își propune dezvoltarea unui centru de servicii medicale și de cercetare în domeniul pediatriei și care joacă, totodată, rolul unui catalizator urban, într-o zonă aflată în proces de urbanizare.

Spitalul pediatric monobloc din Cluj  va fi construit pe un teren de 17 hectare situat în zona Becaș și va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. În locația existentă funcționează și U.P.U. Pediatrie I Cluj, singura unitate dedicată urgențelor pediatrice din regiune, cu una dintre cele mai mari adresabilități din țară, respectiv peste 85% din județele țării. Anual, aici sunt tratați aproximativ 20.000 de copii, cu o varietate mare de probleme medicale, de la boli minore până la situații critice, existând posibilitatea resuscitării cardio-respiratorii, a susținerii, evaluării și monitorizării continue a funcțiilor vitale.

Potrivit proiectului, noul spital  va avea o suprafață estimată de 40.000 mp, față de cei 25.000 cât are Spitalul de copii în prezent, și va dispune de aproximativ 600 de paturi.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu