Până luni, Cluj-Napoca va intra în scenariul galben de redeschidere a şcolilor, speră primarul Emil Boc

Solidaritatea, tema competiției aces din acest an / Foto: Dan Bodea

Primarul Emil Boc şi-a exprimat încrederea că rata incidenţei cazurilor de COVID-19 în Cluj-Napoca va scădea sub 3 la mie până la începutul săptămânii viitoare, astfel încât municipiul va intra în scenariul galben de redeschidere a şcolilor.

Într-o declaraţie acordată postului de televiziune Digi-24, Boc a precizat că rata de incidenţă are un trend descrescător, prognoza specialiştilor fiind că ea va coborî sub trei la mie până luni. Dacă Clujul intră în scenariul galben, luni vor începe şcoala în bănci elevii claselor 0-4 şi cei din anii terminali, clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a.

Rata incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 la 1.000 de locuitori în Cluj-Napoca la data de 01.02.2021, pentru perioada 18.01.2021-31.01.2021, era de 3,24, cifră care plasează municipiul în scenariul roşu. În acest scenariu, şcoala se redeschide doar pentru copiii din grădinițe și pentru elevii din clasele I-IV.

Cluj-Napoca este singurul oraş din judeţ care depăşeşte valoarea de 3 cazuri COVID la mia de locuitori. În aceeaşi situaţie sunt comunele Floreşti, Apahida, Baciu, Bonţida, Feleacu, Mărişel, Gârbău şi Poieni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu