Șeful ISJ Cluj: ”Peste jumătate dintre profesori doresc să se vaccineze anti-Covid, dar sunt și multe temeri nejustificate”

Marinela Marc, șeful ISJ Cluj / Foto: Dan Bodea

Marinela Marc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, spune că mai mult de jumătate din personalul din învățământul preuniversitar dorește să se vaccineze anti-Covid. Șeful ISJ spune că există încă o acută lipsă de informare a oamenilor cu privire la această acțiune de imunizare și la efectele acesteia.

„Am transmis directorilor unităților de învățământ acest mesaj, că vaccinarea nu e obligatorie, că e o opțiune personală. Am constatat că nu sunt foarte bine informați. Nu este vorba doar de cadrele didactice, populația nu este foarte bine informată. Sunt foarte multe temeri nejustificate și nu înțeleg de ce persoanele care ar fi într-o categorie vulnerabilă, care suferă de anumite afecțiuni, alergii, nu se informează de la medicul curant, de la medicul de familie, dacă există o situație de risc cu acest vaccin.

La începutul pandemiei, ne puneam cu toții speranța într-un vaccin, iar acum când îl avem cu titlu gratuit începem să ne îndoim de acest avantaj al vaccinării. Eu personal mă voi vaccina chiar dacă am trecut prin această experiență și o perioadă aș avea asigurată imunitatea.

Mi se pare de bun simț în această eră în care avem acces la informații de tot felul, cel puțin la nivelul cadrelor didactice să se poată discerne între informațiile venite din surse sigure, verificate, și fake news-urile care circulă pe diverse canale”, a declarat Marinela Marc pentru Via Cluj TV.

”Avem nevoie de încă 1.700 de tablete”

În ce privește învățământul online, șefa Inspectoratului Școlar Cluj, spune că mai există un necesar de circa 1.700 de tablete la nivelul întregului județ, astfel încât această activitate să poată fi susținută de toți elevii.

”S-au soluționat achizițiile publice, în decembrie am distribuit cele 4 mii de tablete achiziționate de minister în cadrul unui program finanțat prin HG 370. De asemenea, între sărbători, am distribuit școlilor și tabletele de la Inspectoratul Școlar printr-un alt proiect finanțat de asemenea prin fonduri guvernamentale. Între timp, s-au mai derulat diverse procese de achiziții prin autorități locale și alte entități. De asemenea, sunt în pregătire proiecte depuse de primării în parteneriat cu școlile pentru încă aproximativ 800 de tablete, și, de asemenea, de Inspectoratul Școlar în parteneriat cu școlile care au mai rămas și care n-au mai fost cuprinse în nicio altă sursă de finanțare, astfel încât, în foarte scurt timp, nu vom mai avea această problemă a lipsei echipamentelor.

Până la ora actuală, până când vor sosi și aceste echipamente, necesarul ar fi undeva la 1.700 de tablete pentru a acoperi tot județul. Tabletele achiziționate de minister și de Inspectoratul Școlar sunt toate cu cartele SIM pentru internet. Cele care au fost primite prin diferite donații sau sponsorizări, sau achiziționate în primă instanță de anumite primării, nu aveau și conexiune la internet. Problema este că nu avem o aceeași acoperire la internet la nivelul întregului județ. Sunt localități unde doar o anumită rețea are acoperire, și nici aici una foarte bună, dar nu sunt multe astfel de cazuri”, a mai spus inspectorul școlar general clujean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu