Crin Bologa, fostul șef anticorupție de la Cluj, propus la șefia DNA
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a nominalizat astăzi pe Crin Bologa, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, la conducerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
În vârstă de 47 de ani, este absolvent al Universității de Drept din cadrul UBB Cluj, și a fost, pe rând, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, în 1995, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj iar din 1999 şi până în 2005, și, ulterior, pe când avea doar 33 de ani a preluat șefia DNA Cluj până în 2008.
“A prezentat un proiect de management complet, concret cu soluții aplicate. Prestația la interviu a fost impresionantă, puternică și echilibrată în același timp. Aduce garanția că lupta anticorupție va continua energic, în condiții de deplin respect a drepturilor și garanțiilor procesuale”, a declarat Cătălin Predoiu după nominalizarea lui Crin Bologa la șefia DNA.
Bologa nu vede cu ochi buni Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, ba chiar susține că organismul reprezintă o jignire la adresa magistraților.
„Existenţa Secţiei Speciale o văd ca pe o jignire la adresa procurorilor şi judecătorilor corecţi din ţara asta. S-a creat o instituţie numai pentru procurori şi judecători, ce nu a mai existat niciodată în această ţară, iar derapajele pot apărea şi în această secţie ca la orice altă structură de parchet”, a declarat Crin Bologa.
Viitorul posibil procuror-șef la DNA deține o avere impresionantă. Potrivit declarației de avere, Crin Bologa deține mai multe terenuri în Cluj, Zalău și Constanța, două apartamente în Cluj-Napoca și o casă în Zalău. De asemenea, procurorul are în proprietate două autoturisme, un Audi A3 și un BMW X3. Acesta a obţinut în 2019 de la parchetul din Sălaj, un venit de 212.999 lei
Tot astăzi, ministrul Justiției le-a mai nominalizat pe Gabriela Scutea, ca procuror general, și pe Giorgiana Hosu, la șefia DIICOT. Cele trei propuneri vor fi trimise Consiliului Superior al Magistraturii, pentru aviz, care este unul consultativ. Decizia finală în va aparține președintelui Klaus Iohannis, care poate refuza o singură propunere, motivat.