Clujeanul Vlad Pop va alerga 2.000 km pentru ca 200 de copii cu afecţiuni oncologice să poată participa la Magicamp
Tânărul clujean, Vlad Pop își propune sā alerge anul acesta 2.000 km atât în ţară, cât şi peste graniţe, pentru a ajuta 200 copii cu afecțiuni oncologice sā meargă gratuit în tabăra Magicamp, o tabără dedicată copiilor cu afecţiuni oncologice.
„Timp de 11 sāptāmâni, anul acesta vom aștepta în taberele de vară MagiCAMP peste 200 de copii cu afecțiuni oncologice sau aflați în situații delicate, copii pentru care pregătim deja o mulțime de surprize”, spune Vlad Pop, tânărul care îşi dedică o bună parte din timp strângerii de fonduri pentru aceşti micuţi.
MagiCAMP s-a născut în 2014 din dorința de a-i ajuta pe copiii cu afecțiuni oncologice să-și recâștige copilăria. În fiecare an, peste 400 de cazuri noi de cancer infantil sunt identificate în România. Pentru copil și pentru familia lui, cancerul înseamnă o schimbare radicală a modului de viață, o redefinire a provocărilor cu care se confruntă. Înseamnă o viață pe care nu o cunosc. Altă viață.
MagiCAMP le oferă copiilor care își trăiesc copilăria între pereții saloanelor de spital șansa de a-și recăpăta încrederea în ei, puterea de a lupta cu boala și motivația de a merge înainte. Totul într-un mediu profesionist și sub directa supraveghere a medicilor specialiști oncopediatri.
Mai multă magie începând cu 2016
În 2016, MagiCAMP și-a deschis porțile și pentru copiii care au suferit arsuri grave și sunt imaginea vie a rănilor lor, dar și pentru cei care au pierdut pe cineva drag și au nevoie de sprijin psihologic pentru a merge înainte.
A întâmpinat la Brănești, județul Dâmbovița, de două ori mai mulți beneficiari comparativ cu 2015, 155 de copii diagnosticați cu cancer și leucemie, cu vârsta între 6 – 16 ani, în șapte tabere de câte o săptămână.
A primit ajutor de la peste 140 de voluntari și coordonatori de ateliere care au contribuit semnificativ atât pe parcursul taberelor, cât și la crearea infrastructurii necesare.
În 2016, MagiCAMP a dobândit o nouă clădire pentru cazarea a 50 persoane, copii, voluntari, medici, o sală de mese cu capacitate de 80 de persoane, bucătărie profesional mobilată, grupuri sanitare pentru copiii cu dizabilități, un super parc de aventură și o sală de activități de peste 200 mp.
A beneficiat de suportul a 7 medici oncopediatri și 9 asistente specializate care au asigurat supravegherea medicală a copiilor pe toată perioada taberelor.
Cei care doresc să doneze pentru această cauză pot face acest lucru AICI sau in contul bancar: IBAN: RO19BACX0000001062715000, deschis la UniCredit Tiriac Bank sau pot directionea 2% din impozitul pe salar pentru fericirea micuţilor.