150 de sugestii pentru extinderea străzii Bună Ziua

Foto: Dan Bodea

Primăria Cluj-Napoca a primit circa 150 de mesaje şi sugestii de la clujeni privind proiectul de extindere a străzii Bună Ziua care s-a aflat în fază de consultare publică până în 7 martie. Reamintim că cele două variante propuse de administraţia municipiului sunt: varianta 1: 3 benzi de circulație (2 dintre acestea cu sens de mers înspre Calea Turzii), pistă de biciclete, 2 trotuare (lățime trotuar 2m, lățime bandă carosabil 3,25m, pistă bicicliști 2,25m) şi varianta 2: 4 benzi de circulație, 2 trotuare (lățime trotuar 2m, lățime bandă carosabil 3m). Fiecare variantă presupune aliniamente de arbori. Pentru decongestionarea traficului în zonă, Primăria Cluj-Napoca are în vedere și amenajarea a 2 sensuri giratorii: la intersecţia străzilor Bună Ziua-Măceşului-Trifoiului şi la intersecţia străzilor Calea Turzii-Mihai Românul.

Citiți și: Ce spun clujenii despre extinderea străzii Bună Ziua. „E fără speranţă strada asta”

„Urmează să finalizăm dezbaterea şi să vedem care sunt în detaliu propunerile şi problemele oamenilor, asta o să se întâmple în următoarea săptămână pentru că sunt peste 150 de sugestii şi trebuie să ne uităm la ele, să le analizăm. Apoi vom anunţa care e varianta câştigătoare şi, din punctul nostru de vedere, am făcut tot şi aşteptăm ca cei de la drumuri să ne dea drumul în administrare ca să putem demara următorii paşi pentru studiile de fezabilitate şi pentru exproprieri. Ar urma evaluările, noi suntem pregătiţi cu dosarele, cu identificările, cu tot, în momentul în care drumul e al nostru sau în administrarea noastră putem trecec la partea de expropriere”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Acesta a recunoscut însă că deocamdată situaţia este complet blocată câtă vreme de la Bucureşti nu vin actele pentru predarea drumului înapoi la primărie. „Noi am făcut hârtiile încă din luna decembrie, acolo se plimbă hârtiile între două ministere la Bucureşti şi secretariatul general al Guvernului, nu ştiu care să îşi dea ok-ul, sunt ceva acte greşite făcute de unul din ministere şi se plimbă hârtiile între ei. Semnalele sunt că nu vor să se grăbească şi ţin blocată o dezvoltare a Clujului pentru două hârtii. E vorba despre Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transportului, dar ei stau şi se uită şi nu ştiu care să îşi dea avizul ca să treacă drumul înapoi în proprietatea noastră. Drumul acesta era în proprietatea primăriei l-am dat lor când era vorba să facă o investiţie acolo într-o centură care nu s-a mai întâmplat şi acum uită să ne mai dea înapoi drumul”, a spus Tarcea.

Citiți și:În aşteptarea unei HG. Dan Tarcea, viceprimar: „Nu va fi afectată nicio clădire odată cu extinderea străzii Bună Ziua

Primăria vrea să extindă strada Bună Ziua. S-a lansat consultarea publică

Distribuie:

Postaţi un comentariu