Piaţa Abator va găzdui al patrulea mall al Clujului

Piaţa Abator numărul 1. Foto Dan Bodea

Dezvoltarea imobiliară accelerată a Clujului care a devenit extrem de evidentă din nou în ultimii doi ani nu putea să ocolească nici sectorul mallurilor. În această toamnă cele două malluri, Polus Center şi Iulius Mall au aniversat 9 ani. Polus Center a anunţat recent că se rebranduieşte şi că se va numi Vivo! Cluj. Între timp pe piaţa imobiliară au apărut şi alte două proiecte care includ dezvoltarea unor malluri. Este vorba despre Platinia de pe Calea Mănăştur de pe locul fostei fabrici de bere, unde complexul imobiliar care va fi inaugurat anul viitor va include şi un mall. Iar mai recent, un proiect aprobat în iunie 2016, prevede construirea unui mall, în altă zonă încă neexplorată a oraşului, Piaţa Abator.

Astfel, în Piaţa Abator la numărul unu, pe locul unei foste reprezentaţe auto urmează să înceapă în curând lucrările la un proiect imobiliar important care include un mall, dar şi mai multe blocuri de locuinţe şi spaţii de birouri. Oxygene Mall, aşa se va numi noul mall din oraş şi, potrivit autorizaţiei postate pe pe siteul primăriei, va include două clădiri cu un regim de înălţime de 3S+P+M, nivelurile de subsol fiind rezervate unui parking subteran. În cazul celor trei imobile de locuinţe din proiect regimul de înălţime ajunge la 2S+P+M+16E+Er.

Proiectul este derulat de SC Mercurial SRL, iar administratorul firmei este cunoscutul om de afaceri Ştefan Gadola. Autorizaţiile de construire au fost eliberate în urmă cu 3 luni, iar lucrările urmează să înceapă în curând şi vor dura circa trei ani.

Avem într-adevăr acest proiect pe care dorim să îl prezentăm în cadrul unei campanii la care lucrăm. Am vrut să facem un proiect emblematic care să fie important pentru Cluj, pentru că, vă spun sincer, pentru mine Clujul este center of the world, aici m-am născut, aici trăiesc şi vreau să fie frumos. Şi vreau să fie perfect legal. Avem toate autorizaţiile în acest sens. De exemplu, că tot a fost o discuţie în acest sens, de la Aeronautică mi s-a aprobat acolo să construiesc până la 90 de metri înălţime, şi din start am spus că nu facem mai mult de 75 de metri, nu facem un zgârie nori”, a precizat Ştefan Gadola.

Acesta spune că zona respectivă va beneficia semnificativ în urma acestui proiect. „Din punctul nostru de vedere când am luat terenul l-am văzut ca un alt pol al oraşului, pe care să-l dezvoltăm, care să devină un alt centru de atracţie pentru clujeni. A şi fost un concurs de oferte pentru a alege cel mai reuşit proiect. Nu vreau să spun mai multe detalii tehnice până nu lansăm campania de prezentare despre care vă spuneam. Ideea de bază este că vrem să atragem clujenii să vină cu plăcere în acest mall. Dacă vă uitaţi cum este în cele două malluri ale oraşului când plouă, practic nu mai ai loc de parcare. De obicei se duce lumea acolo când plouă, dar de ce nu să nu se ducă şi atunci când nu plouă. Eu vreau să vină la noi lumea şi când nu plouă. Iar numele a fost ales special, Oxygene Mall cu tot ce înseamnă legătura cu mediul. De altfel, în loc de acoperiş va fi cel mai mare parc făcut deasupra unei clădiri. Acoperişul va fi un parc privat al celor care vor locui acolo, parc care se prelungeşte în Parcul Feroviarilor care e un parc public. Noi vrem ca în decurs de 2 -3 săptămâni să facem o campanie generală de informare foarte clară despre acest proiect”, a adăugat omul de afaceri.

Acesta a precizat şi că din parcela iniţială s-a donat un teren către primărie pentru amenjarea unui drum, dată fiind şi vecinătatea cu Someşul. Investiţia în proiectul imobiliar Oxygene Mall şi Oxygene Residence este estimată să ajungă la 80 de milioane de euro.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Milena says:

    Eu una deja știu ca eu și toți vecinii mei rămânem fără soare din cauza lor. Pe lângă asta la orele de vârf circulația e un DEZASTRU DEJA, dacă fac și Mall ne-am dus dracului.
    Asa e când într-o zona de CASE istorice, într-un oraș cu design de acum câteva secole dai pe șpăgi autorizații de construcție. Alții abia apucă să își prezerve orașul și noi ne c*cam în casa noastră cum ar veni.

  2. Marius B. says:

    Milena, daca ar fi trebuit ca toti clujenii sa ramana cu soare indiferent de situatie, probabil ca acest oras ar fi insemnat un numar de cateva case, eventual 2-3 blocuri si cam atat. Tot spuneti ca sunt case istorice dar va bateti joc de ele efectiv (cei care sunteti proprietari) – fie din lipsa de fonduri fie din indiferenta, fie dintr-o situatie incerta a proprietatii. Clujul trebuie sa se dezvolte cat mai mult. Cat mai multe case, apartamente, mall-uri, parcuri, parcari, scoli, spitale, etc etc. Nu sa stea pe loc pentru niste indivizi care stau si se uita la soare si se agita cand o cladire le face umbra. Problema e drept ca ramane traficul infernal pentru ca dezvoltarea locuintelor nu se face in paralel cu o dezvoltare a cailor de acces, a drumurilor, parcarilor sub si supra terane, eventual a unui metrou, etc etc. Asadar nu asta e problema de fapt. Nu ca, cateva persoane raman fara soare. Ci faptul ca, cu atatea masini in Cluj, orasul se cam sufoca din atata trafic. Asadar sa fim realisti… Orasul se poate prezerva foarte bine in partea centrala si atat. Restul zonelor…sa fie cat mai multi zgarie nori, cladiri moderne, etc. Du-te in orice oras european si vei vedea cum sta treaba si acolo. Clujul trebuie sa se dezvolte, nu sa stagneze pentru niste interese sau altele. Am scapat de Funar din fericire. Hai sa nu fim Gica Contra… Sanatate si numa bine la toti!

Postaţi un comentariu