Musaca de vinete cu piept de pui
Ingrediente pentru 6 persoane:
– 600 g piept de pui
– 2 vinete mari
– 4 roșii
– 50 ml ulei de măsline
– sare, piper
Pentru sosul bechamel:
– 50 g unt
– 1, 5 linguri făină
– 400 ml lapte
– sare, nucșoară măcinată,
– 100 g brânză de capră
– busuioc proaspăt
– 5 căței usturoi
– sare, unt pentru uns tava.
Prepararea: Vinetele spălate se taie felii de ½-1 cm grosime, se sărează, se lasă puțin, apoi se scurg de zeamă. Într-o tigaie mare se toarnă din ulei și se prăjesc rondelele de vinete, pe ambele părți, la foc mare. Roșiile se opăresc în apă fierbinte, se decojesc și se taie rondele. Pieptul de pui se feliază, se asezonează cu sare, piper, se trec prin făină și se rumenesc în ulei, pe ambele părți. Pentru sos se încinge untul, se adaugă făina, se amestecă puțin, apoi se toarnă laptele rece. Se amestecă și ia deoparte, se adaugă brânza de capră rasă, busuiocul mărunțit și usturoiul pisat, se asezonează cu sare și nucșoară. Tava se unge cu unt, se pun în straturi ingredientele după cum urmează: pieptul de pui, vinetele, roșiile, jumătate din sos, apoi din nou câte un rând din fiecare. Deasupra se toarnă sosul rămas. Se introduce în cuptorul fierbinte pentru 30-40 minute.
Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust
La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.