Kings on Ice, pentru al doilea an la Cluj: 17 regi și o vioară au „încins” patinoarul din Sala Polivalentă

Evgeni Plushenko și Edvin Marton/ Foto: Dan Bodea

Cei mai renumiți campioni ai patinajului mondial, în frunte cu regele gheții, Evgeni Plushenko și celebrul violonist Edvin Marton, le-au oferit clujenilor o seară de neuitat, odată cu cea de-a doua prezență la Cluj-Napoca în cadrul show-ului „Kings on Ice”. Anul trecut, la finalul reprezentației, Evgeni  Plushenko a fost cel care a promis că va reveni în inima Transilvaniei împreună cu echipa sa pentru un nou show incendiar.

Nu numai că s-a ținut de cuvânt, dar de această dată a adus 17 patinatori de renume, spre deosebire de anul trecut când doar 12 campioni au fost evoluat pe patinoarul din cadrul Sălii Polivalente. 11 din cei 17 patinatori ai spectacolului au fost prezenți în premieră în Cluj-Napoca. Aceștia sunt: Stephane Lambiel, Brian Joubert, Adelina Sotnikova, Florent Amodio, Clement Pinel, Alexander Liubchenko, Jean-Denis Sanchis, Nikita Michailov, Alexander Yakushin, Ksenia Korobkova și Tatiana Rozanova.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Reprezentațiile impresionante, acrobații care îți taie respirația, săriturile periculoase, interzise în cadrul competițiilor, coregrafiile inedite, dar și scenele desprinse din viața reală, interpretate impecabil pe gheață, au fost deliciul serii.

Renumita pereche de acrobați Alexander Liubchenko (din Ucraina) și Jean-Denis Sanchis (din Franța), a fost prezentă în premieră la Cluj-Napoca. Cei doi au prezentat o suită de elemente spectaculoase, cu un grad ridicat de dificultate, ce nu sunt permise în competițiile sportive. Săritura pe spate, una dintre elementele show-ului, este cea pentru care tinerii dețin un titlu în Cartea Recordurilor. Aceștia au reușit cea mai lungă săritură pe spate de 6, 09 m.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”909″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”200″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”3″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Printre protagoniștii spectacolului s-a numărat și francezul Florent Amodio, campion European în anul 2011 și multiplu campion al Franței în anii 2010, 2013 și 2014. De asemenea, Annette Dytrt și Yannick Bonheur au captat și ei atenția publicului prin dinamismul lor. Nu au lipsit nici  Adelina Sotnikova, prima campioană olimpică din istoria patinajului artistic feminin din Rusia sau Tomáš Verner (aurul la Campionatul European din 2008).

Marele absent de anul trecut, Brian Joubert (campionul mondial din 2007) și-a luat revanșa în acest an, oferind un spectacol pe cinste. Absentul de anul acesta a fost îndrăgitul Philippe Candeloro, care a cucerit inimele doamnelor anul trecut prin rolul său de cuceritor. 

15416915_1270177379721777_170389003_n

Konstantin Gavrin & Anastasia Martiusheva (Rusia) dețin un titlu de campion mondial la Juniori, un titlu de campion național și două premii Grand Prix / Foto: Dan Bodea

 Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy,   de cinci ori campioni mondiali la perechi/ Foto: Dan Bodea

Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy, de cinci ori campioni mondiali la perechi/ Foto: Dan Bodea

Toți artiștii au patinat pe muzica lui Edvin Marton, laureatul premiului „Emmy”, care sub corzile celebrului său Stradivarius, a oferit publicului și interpretări live ale melodiilor de pe noul său album „Rock Symphony”. Clasice precum „Nothing Else Matters”, „Bohemian Rapsody” sau „Vivaldi Storm” impun o forță inegalabilă și un ritm amețitor dansului pe gheață al superstarurilor Kings On Ice. La finalul show-ului, Edvin marton a oferit  o sesiune de autografe fanilor clujeni.

Evgeni Plushenko și Edvin Marton/ Foto: Dan Bodea

Evgeni Plushenko și Edvin Marton/ Foto: Dan Bodea

O altă noutate a showului din acest an a fost participarea orchestrei Vienna Strauss, cu o componentă de 30 muzicieni.

Mici probleme cu gheața

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

La un moment dat, gheața a necesitat o mică intervenție, timp în care Edvin Marton și orchestra Vienna Strauss au încântat publicul cu o reprezentație în plus.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”911″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”200″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”3″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Palmares

  • Edvin Marton (Ungaria)este deținător al premiului Emmy și al medaliei de aur la Competiția Mondială de vioară.
  • Adelina Sotnikova (Rusia) deține o medalie de aur la Olimpice, două medalii de argint la Europene și cinci premii Grand Prix. A fost de 4 ori campion național al Rusiei, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de Tineret în 2012 și a fost campion mondial în competiția de juniori.
  • Brian Joubert (Franța)a fost campion mondial în 2007, de 3 ori campion european și de 8 ori campion național. Deține două premii Grand Prix și în total a fost de 6 ori campion mondial.
  • Stéphane Lambiel (Franța) a fost de două ori campion mondial, a câștigat medalia de argint la Olimpice. De asemenea, a fost de 7 ori campion național și deține un premiu Grand Prix.
  • Florent Amodio (Franța)deține titlul de campion european, 10 titluri de campion național și un premiu Grand Prix la categoria Juniori.
  • Tomas Verner (Republica Cehă) deține un titlu de campion european, 10 titluri de campion național și 6 premii Grand Prix.
  • Alexander Liubchenko & Jean-Denis Sanchis (Franța)– dețin un titlu în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung flip (săritură pe spate) pe gheață.
  • Konstantin Gavrin & Anastasia Martiusheva (Rusia)dețin un titlu de campion mondial la Juniori, un titlu de campion național și două premii Grand Prix. /stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu